När det är skit emellan

En golfares vardag består av funderingar, irritation, psykologi och humörsvängningar. Vi relaterar till om och begrundar våra misstag och resultat, vi analyserar och tolkar och gör sedan om det igen. Men är vi rätt på det i våra tolkningar, våra analyser eller är det bara en känsla vi har?

Mellan varven, kanske någon gång om året, delar vi med oss av dessa funderingar. Kanske mest i frustration och besvikelse. Varför blir det aldrig som man tänkt, varför får man inte till det rakt över?

Svaret är nog ganska enkelt, vi är helt enkelt inte bättre än där vi är och tackar för att golfen har ett fantastiskt system som gör att vi alla kan tävla mot varandra på lika villkor. För att vi skall kunna nå till det där att få bort om, få det att stämma över 18, få varje enskilt slag att fungera krävs något annat.

Veckans matnyttiga recept

Måndag: 1h fritt spel på driving rangen, bara för att få in lite känsla
Tisdag: 1h träning i sandlådan. Vi hamnar ofta där men tränar allt som oftast inte.
Onsdag: Psykologikurs och meditation under en kvällskurs. Det finns likasinnade och det kan stärka.
Torsdag: Pitch och Chip-träning på övningsområdet i 1 1/2h. Det är här spelet börjar avgöras.
Fredag: 1h puttning på puttinggreen. Det är här den stora skillnaden ligger. Gummiarm skall bort och att våga kommer innebära fler i kopp och färre kortisar.
Lördag: Fadderrunda med någon där man bara spelar, inte räknar, samt gärna tar ett extra slag för att booooosta och få in känslan att det här känns bra.
Söndag: Vilodag

När känslan av frustration infinner sig

Claes delade hjärteligen med sig av sin upplevelse och tolkning, Han börjar bra och avslutar bra, men allt där emellan är skit! Matematiken är också lätt, 47+51=91. Nåväl spelaren kanske hade 7 slag att dra av. Men stämmer detta in på Claes? Under fjolåret fick han ju benämningen EKG-mannen, så det här tål att synas. Är det så att första hålet brukar vara bra och sista får honom att tänka, det finns ändå?

Claes Svensson – Hål för hål

Med statistik kan man se mycket! Vår dreamscore är ett sådant mätvärde, bara in och checka, vissa öppnar starkt och har svårare att hpålla ihop det. Andra är nervösa och har svårt i början men tar sig mot slutet. Sen har vi de oförutsägbara, typ Claes, som kan leverera en riktig dunderrunda eller ett lågvattenmärke. Givetvis är det beroende på typ av hål och svårighetsgrad, par 3 eller 5, vad passar dig bäst.

Om vi tittar på Claes och hans resultat under säsong 2020 & 2021 och hans spelade slag per hål så får vi ett annat mätvärde. Vi tar och tittar på det. Den med glasögon kan snabbt syna detta och se att tesen om att Claes ofta ropar, fan det finns ju på 18:e stämmer. Det är det hålet han lägger minst slag på. Även hål 7 verkar gå med bravur. Däremot vet vi inte om han så ofta känner att det här kommer att bli en bra dag efter första hålet.

Vi kan också konstatera, eller rekommendera en stående paus efter 9 hål. Det verkar inte bra att sitta ned, gå in i någon slags paltkoma eller så är det just det där med intag av en öl, kanske skulle det inte eller kanske behövs det. Helt klart är att lite mer fokus behövs när man börjar ge sig ut på de 9 sista. Hål 10 utmärker sig betänkligt.

Claes Hål för hål i år

Spelare123456789101112131415161718BeerBirdies
sweClaes55506357565149546055526250564750595421

Så nu kan ni räkna med att Claes kommer att vara fokuserad och analysera gärna honom på ettan och under fikapausen. Med detta tips lovar jag att han kommer att briljera på 10:an och ha en go känsla och självförtroende på 18:e

Så till alla er som läser och har orkat läsa ända hit så skall vi se om vi inte hinner publicera lite statistik för alla spelare hur slagen har fördelat sig per hål under säsongen 2020 och 2021 så att vi alla kan analysera och få ytterligare gråa hår, hårstrån som krullar sig eller åtminstone något horn som börjar växa ut!

“Why Don’t You Just Go Home? That’s Your Home!”

Happy Gilmore om golfbollen som stannade vid koppkanten

Sharing is caring!

En kommentar

Gå med i konversationen

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *