Det drar ihop sig i Cupen

Double Elimination går in i slutfasen då det under rundan i Holm kommer att spelas en semifinal och två kvartsfinaler. Vi kommer alltså att få den förste spelaren klar för final. Hittills har det varit en del matcher utan dramatik, men två sticker ut som oerhört jämna. Jocke åkte ut med minsta marginal i första omgången. Trots en tredje plats i ligaomgången förpassades han ut av Magnus. P-J och Claes hade också bara en bolls skillnad till P-J:s fördel.

WINNERS NEVER QUIT & QUITTERS NEVER WIN

DECIDE – COMMIT – SUCCEED

Vi tar en lite närmare titt på matcherna som kommer att avgöras på Holm. Förutom matcherna i Double Elimination spelas givetvis matcher i The Loser Bracket också.

SEMIFINAL 1

Omgångens stora match, första finalisten skall bli klar och det är en ren brödrafight som skall gå av stapeln. Fjolårssegraren Börje ställs mot årets komet Lalle. Det kommer att bli ett rent prestigemöte även om bröderna gärna borstar av det epitetet. Båda vill vinna och båda vill ta sig till final.

Börje har fortsatt på segerstigen och inlett säsongen strålande. I cupen avverkade han först Kent med 7 bollar och sedan Magnus med 12 bollar. Vi kan räkna med att han går in i matchen med gott självförtroende. Två raka andraplatser i de inledande rundorna talar sitt tydliga språk. Börje får räknas som favorit men räkna med att han kommer att utmanas.
Lalle kommer till matchen med gott självförtroende, med en omgångsseger i ligan senast i bagaget. Även korthålen satt som en smäck och det lyser i Lalles ögon, han vill ha mer. Lalle van i första omgången mot lagkompisen Micke med 7 bollar och följde sedan upp med seger över Thomas med 11 bollar. Det enda som står klart är att det blir en Johansson i final.

KVARTSFINAL 3

Den tredje kvartsfinalen eller ligaomgångens första ser också ut att bli en hård fight. Här gör två herrar med ett digert historiskt meriterande bagage. Det är Peter och P-J som kommer att göra upp om en åtråvärd semifinalplats och ingen kommer att ge sig på förväg. P-J som missade omgången senast kommer att göra allt för att visa att det är han som skall vidare, men vi vet alla vilken tävlingsdjävul som bor i herr Nilsson. Har han dagen då bollarna studsar i träden och in, i bunkern och ur, då blir han svårslagen.

Båda spelarna från Skogaby GK i södern har några av ligans digraste resultattavlor. På pappret en oviss historia, där visserligen Peter har haft en tung säsongsinledning där ryggbesvär och nya klubbor är ingredienser som påverkar. Frågan är om P-J tränat lite mer sen första rundan eller om han chansar på att det bara kommer att sitta där.

KVARTSFINAL 4

I cupens sista kvartsfinal §blir det en intressant match. Där kommer Göran och Stefan att mötas. Göran som på senare tid hittat en vinnande väg där stabilitet och jämnhet bidragit till jämna låga resultat. Stefan har haft det lite svårare att få till det under året, åtminstone om man får tro honom själv. Vi vet dock att han alltid finns med där och sällan slår bort sig helt.

Göran och Stefan har varit oerhört jämna resultatmässigt i år och det råder ingen tvekan om det, varje slag kommer att räknas och det kommer att vara fullt fokus som råder. Stefan får kanske gälla som favorit med en historisk resultatrad som talar sitt tydliga språk. Dock har vi en Göran, som levererat resultat de senaste åren, lite i det tysta kanske, men han är där och har visat att han är att räkna med i år.

Så räkna med tre jämna fighter på Holm. Ingen kommer att vika ned sig, ingen vill förlora och alla kommer att ha koll på vad som gäller.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *