Finalparet klart

Double elimination heter cupen som spelas under säsongen. Vi är nu framme vid finalen. Många jämna matcher har det blivit och i helgen spelades den avgörande semifinalen som skulle avgöra vem som får möta Börje i finalen på Rydö.

Peter och Stefan gick ut i semifinalen och Stefan hade ett antal slag att ta in. När första utslaget hamnade till höger och en provisorisk fick användas så började det tisslas och tasslas. Bollen hittades inte och Stefan fick ett katastrofhål med sin första quadrupel för året och låg helt plötslig 8 slag efter Peter. När paret vände efter 9 var de helt återställt och bara hcp-slagen att ta in. På tian svarade Stefan för en birdie, en enkel sådan på några centimeter som fick övriga spelare på Laholms golfklubb att chippa efter andan. Till slut var differensen 7 slag och Stefan ställs nu mot Börje i finalen.

Finalen kommer att spelas på Rydö Golfbana den 29 augusti. Då möts de två herrarna från The Red Falcons i en batalj. Fjolårsettan mot fjolårstvåan och vi kan räkna med fullt fokus på båda herrarna. Lägg till att de samtidigt spelar med kniven mot strupen i lagtävlingen, så de lär även samarbeta.

Såväl Börje som Stefan letar också efter det där lilla extra. Fjolårsdominanterna saknar i år segrar i ligan och båda är taggade på att kliva upp högst i resultatlistan under en omgång. Trots uteblivna segrar är de ändå på första och tredje plats när fyra omgångar återstår. Så vi får se om Rydö passar någon bäst eller om båda två tar tillfället i akt till en jackpot.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *