En hök lurar i vassen

Det kretsar mycket kring de som vinner omgångarna och skapar sig förutsättningar inför avslutningen. Fast bakom finns de som tassar tyst, stärker spelet och ser allt bättre ut. De som smyger i vassen och vet att de har ett bra utgångsläge. Micke Åberg är en sådan smygare i vassen som på något sätt inte är uträknad, snarare har han ganska bra koll på räkningen och vet precis vad som gäller. Vi tar en lite närmare koll på denne hök.

MICKE LURAR I VASSEN

Micke har en historik som talar sitt tydliga språk. Han är alltid med när det drar ihop sig. Visserligen saknar han seger i år. Han vet att det krävs bra spel på Bjäre, det är minst en seger och en andraplats som gäller. Sedan 2009 har han 15 segrar i ligaomgångar och dessutom 15 runners up, så det här är inget omöjligt för denne kapable golflirare. Ni kan räkna med att han kommer taggad.

Micke är en spelare som har för vana att hamna i Hall of Fame och har med sig två totala segrar. Visserligen är läget svårt och befinner sig just nu i ett celebert sällskap med jagande killar. Göran, Peter och P-J ligger alla inom samma förutsättningar. Micke behöver två bra resultat. Han kommer inte att nå ledarbollen, men med en bra runda på lördagen har han alla chanser att slå sig in mot medaljerna på söndagen. Söndagen lär bli en dag då vi också är beroende av alla andras prestationer och resultat, vi kan inte enbart förlita oss på vårt egna spel. Resultaten måste gå vår väg. Under året har Micke också vunnit “Bubblaren 2021”.

THE GREEN HAWKS – SERIESPELSMÄSTARE

Med radarpartnern Lalle Johansson gick de som tåget i seriespelet. Den titeln är nu bärgad och nu får vi se hur partnershipet överlever. Lalle är en av spelarna som Micke jagar och har siktet inställt på. Visserligen är det en ny lagtävling där de bildar lag tillsammans med två andra. Fast ni kan räkna med att Micke kommer att göra allt för att passera Lalle i nettoligan. En 5:e plats individuellt i lagtävlingens “Mest värdefulle spelare” visar på att Mickes spel är bra, endast den där lilla toppen, det där lilla extra som saknats. En snittscore på 73,8 i år är också i högsta toppen bland många bra resultat i år.

Det vi kan se via dreamscoren är att paren inte kommit på rad i år, utan det är just det där sista som saknats, att den där putten inte gick i utan rullade förbi pin, eller stannade kort. Så siktet är inställt på par. Även korthålen, som brukar gå bra (Mr Grant & Bubblaren), ligger Micke precis efter absoluta toppen. Även där ligger han lite i slagläge, men har givetvis pressen på sig.

#
1
Namn
Micke
Nationalitet
sweSverige
HCP
20,1 (+0,1)
Club
Halmstad GK
Clubs in bag
Taylor Made R7 draw
Bästa Brutto
84
Bästa Netto
64
Bästa Dream
70
Nuvarande lag
The Green Hawks
Leagues
Birdieboys Tournaments, Birdieliga, Birdieboys seriespel, Birdieboys team leugue, Dreamscore, Korthålsliga, Birdieboys Leugue
Säsonger
2020, 2021, 2023, 2022, 2024
Birthday
2 juli, 2019

Under året har Micke tagit sig in på en delad 7:e plats i Nettots Tio i Topp. Han vill givetvis förbättra detta och även ta sig in på Bruttots Tio i Topp. Lägg till att han även lurar i vassen när det kommer till birdieligan. Så Micke är en spelare att räkna med och ni kan räkna med att han kommer att vara kalkylerande, fokuserande och räknandes. Han kommer att ge allt ett försök.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *