Kan det tätna ännu mer?

Vi har ju tidigare nämnt att det i år är osedvanligt jämnt och hela 11 spelare har en teoretisk chans att ta hem tavlan. Utmanarna har visserligen pressen på sig, men helt klart är att det kommer att tätna ännu mer inför söndagen då de jagande spelarna har höga scorer att byta ut. Så vi vet att det är många som har mycket att spela för, men nu kommer vi att fokusera på de fyra i täten.

Kvartetten som kopplat greppet

Det är kanske inte så konstigt att de fyra spelare som har lägst PLP också är de spelare som har lägst nettosnitt under året. Det skiljer bara 3 plp (placeringspoäng) mellan dessa fyra herrar och för att göra det ännu mer tight så kan vi lätt analysera förutsättningarna. Börje och Stefan har ledningen, men Jocke har lite bättre siffror att byta ut och Lalle har kanske bäst guldläge. Vi kan vända på diskussionen istället för att han har två höga resultat att byta ut. Han har de absolut lägsta scorerna med bl.a två segrar. Dessa kan vara utslagsgivande om spelare hamnar på samma plp i slutändan. Då räknar vi antal segrar först, sen 2:a platser o.s.v.

JÄMNT SÅ DET SMÄLLER!

Vi kan nog räkna med att någon av dessa spelare håller ihop spelet redan på lördagen. Då kommer man att skap riktigt goda möjligheter inför söndagen. Utmanarna bakom kan som bäst komma ned i 11-16 plp om de lyckas riktigt bra.

Ett möjligt scenario: Jocke spelar bra på lördagen och blir fyra, då går han ut på söndagen med 16 plp. Lalle blir 5:a och går även han ut på 16 plp. Börje och Stefan som inte lyckats vinna i år blir 5: och 6:a och går även de ut med 16 plp. Dessa resultat skulle även ge P-J, Göran, Peter, Micke, Thomas, Simonsson och Magnus chansen. Inte helt omöjligt, så vilket scenario vi har framför oss.

Allt är ju bara spekulationer och antagligen kommer dagsformen, väder och vind att vara avgörande faktorer. Jocke & Lalle har redan överträffat sina bästa säsonger och tagit golfspelet till en ny nivå, måste vara en härlig känsla. Börje & Stefan brottas med saknaden av pricken över i:et i år. Är det ens möjligt att två spelare utan en enda vinst kan leda? Det är högst troligt att någon av dessa herrar ser till att “vandringspriset” hamnar hos dom. Vem? Ja, det skall det spelas om.

Ja, sköldarna kommer att uppdateras efter säsongen. Jocke har redan nu förbättrat sin bästascore netto och brutto, Stefan har kammat hem bruttoligan och Jocke och Lalle jagar sin bästa dreamscore. Dessa fyra gubbar har också stor chans att kamma hem andra delar som korthålsligans netto och brutto, några jagar även i birdieligan så vi kan räkna med att det är fokuserade, tända, laddade birdieboysare som ser fram mot helgens drabbning.

“95 procent av alla puttar som du lämnar kort om hålet går inte i…”

HUBERT GREEN

Ja, det vi kan säga om golf är att det inte riktigt går att förutspå, trots all statistik mm. Ibland blir det fel, ibland har man fel, ibland funkar det inte. Man tänker att man skall göra på ett sätt, men kroppen gör på ett annat. Man tror att det skall funka, men Murphy är genast där och tillrättalägger situationen. Men ibland händer det, t.ex. att de 5% som trots allt enligt Hubert går i, även om de är korta!

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *