Hur gick det i Simons klubba?

Även på Rydö blev det två små extra tävlingar. Dessa fick namnet “Simons klubba”, visserligen lånade han ett driverhuvud för markering till Längsta drive. Dagen började med att alla stod och tittade på första utslag. Där avgjordes närmast flagg inför entusiastiska medspelare, som sin vana trogen såg boll efter boll missa green. Första och andra bollen, spelade hålet mer som ett par 4 och någon hade grävmaskin med sig fram. Lalle var undantaget, då han gjorde ett exemplariskt par på hålet. Så kom då tredjebollen och Simonsson själv klippte till och placerade bollen vackert några meter vänster om flaggan. Han var ende spelaren som träffade plattan. Fjärdebollen gjorde ett gott försök, men trots tre par i bollen var det ingen på green.

– DET HÄR HADE JAG PLANERAT BRA!

Frågan är om hans medplanerare och ansvarige för rundan tyckte likadant. Det där med taskiga starter på en runda kan lätt fastna i huvudet och man bär med sig det i några hål. Kent träffade bunkern illa och fastnade i några slag i bunkerkanten.

På 16:e hål var det sedan dags för längsta drive. Ett utslag uppför, uppåt kullen innan det rullar utför. Trots relativt öppet hål är det alltid svårt att träffa fairway här. Dock så var det flera som tog i så de höll på att spricka. Bäst klarade Thomas Larsson detta som med en utsökt drive la sig lite till vänster uppe på kullen. Hela 197m uppför och han var i fin ledning när sista bollen skulle slå ut. Micke placerade sig i närheten, såväl Stefan och Niklas fick på långa drivrar. De placerade sig till vänster om Thomas, men utanför fairway och även någon meter bakom Thomas.

– EN VÄLFÖRTJÄNT SEGER EFTER EN SPIKRAK OCH LÅNG DRIVE

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *