Omgångens spelare

Här presenteras den spelare som levererade bäst under varje runda. Mycket bygger givetvis på nettoresultatet, men även brutto, birdies och korthål vägs in. Kanske är det någon som gör något spektakulärt som en HIO eller Eagle, det är ju också saker som kan vägas in.

Omgång 7 – Halmstad GK

Bedrifter kan tolkas olika och många spelare visade att de verkligen befäst en position i toppen. Lalle och Peter kunde givetvis ha valts till omgångens spelare, men för de som tidigare visat sig på styva linan krävs något alldeles extra. Vi väljer därför att denna omgång att vända blickarna åt ett annat håll. Med en usel start på säsongen med siffror som får de flesta att bli mörkrädda briserade en bomb. I skymundan av pallen knep Jörgen Strandahl en fjärdeplats på den korrigerade scoren 72. Detta är 38 nettoslag bättre än i premiären. Dessutom spelade han briljant på korthålen, vann närmast flagg och hoppade från de nedre regionerna ända upp till en delad andraplats i korthålsligans nettodel. Så Lalle och peter får ursäkta, ur ett sportsligt perspektiv så är Jörgens bedrift fantastisk och han blir därför vald till omgångens spelare.

Omgång 6 – Rydö

Det är inte så svårt att välja ut omgångens spelare den här gången. Med en 63-runda står det skrivet i klartext på himlen, Thomas Larsson! Vi kände att det var något stort redan i Laholm, då Thomas slog till med en 69:a. Nu kom alltså fullträffen och vi kan räkna med att han blir av med ett antal slag nu. Thomas gjorde även bra ifrån sig på korthålen och tillvaron just nu är mer än lysande.

Omgång 5 – Laholm

Det var inget snack om det. Simonsson var väl medveten om sin historik och vad BB studio analyserat, en högsta nivå i allra högsta klass, men som haft svårigheter- att hålla i alla 18. Enligt Jörgen själv är det bara förtäckta ordalag om ett skitdåligt spel på övriga hål. Nu höll han i alla 18 och då kom också hans bästa runda någonsin i ligan med smått fenomenala 66 netto. Så det är väl inget att orda om, omgångens lirare alla kategorier.

Omgång 4 – Skogaby

Det var upp till bevis och han tog tag i det, Peter lyckades hålla ihop säcken. Han var också enda spelare som lyckade peta i en birdie under rundan. Han tog även tag i taktpinnen som ankare i The Yellow Owls, då Claes svajar ordentligt under första halvan av säsongen. Med en stabil score lyckade Peter nu blanda sig i både det ena och det andra, sin vana trogen.

Omgång 3 – Holm

Jocke visade vart skåpet skall stå. Gör man sin bästa runda någonsin både brutto och netto samt vinner ligaomgången, ja då är man definitivt en självskriven omgångens spelare. Med en fantastisk runda på 65 så svävade han på små rosa moln under resultatåtergivningen i restaurangen. Om vi inte räknat fel var det 2:a ligaomgångssegern i karriären och tillsammans med P-J vann de även lagmatchen mot The Red Falcons. Så med andra ord en mycket bra lördag för herr Söder.

Omgång 2 – Örestad

Lalle visade redan under första rundan att han var på G. Under andra rundan så var det inget snack om saken, vinst med tre slag och nästan under den magiska gränsen bruttomässigt. Med 102 bruttoslag hamnade han högt upp även här. En finfin nettorunda på 74 grundades på korthålen, där Lalle även blev omgångens bäste korthålsspelare. Succé var ordet och det fortsätter, tillsammans med Micke tog de även andra raka segern i lagspelet och Lalle tog sig även vidare till semifinal i Cupen. Inget snack om vem som var omgångens spelare.

Omgång 1 – Haverdal

Efter en jämn omgång stod det klart att Magnus tog hem segern. Han gjorde även en av sina bästa bruttorundor i ligan, vilket är ett bevis på att han kommer att vara med ur alla perspektiv i år. En nettorunda på 72 och Brutto 94 ger hon titeln som omgångens spelare.

Sharing is caring!