Information avslutning

Tjena!

Nu börjar det dra ihop sig till avslutning, och vi har ju alla märkt att Stefan T ser fram emot helgen men entusiasm, då han kommer att få prova ”vårt” nya program till fullo 😊. Vi samlas hos Magnus Bengtsson 08:00 3/10 och de som kommer med bil dit parkerar dessa vid Kyrkan. Lalle kommer att få plats med alla bagar i bussen men lämna vagnen hemma för den kommer inte få plats. Kommer vi iväg vid 0830 så bör vi va framme vid golfbanan 0950, där vi lastar av golfgrejorna och placerar dem i nåt förråd. Därefter tar vi oss till Hotellet med bil och parkerar undan dessa, är våra rum klara så får vi dem, annars ställer vi väskor i bagagerummet. Nu bör klocka vara strax innan 11:00 och endera går vi ca 1 km till banan eller så tar vi taxi dit, första utslaget är 12:00

Hälsningar/Claes Svensson

– DÄR SATT DEN!

En nyfunnen höst

Under rundan på Tylösand upplevde vi en scenförändring, en brinnande låga som flammade. Utan smärta och värk, utan tappad höft och med en rygg som höll så svarade Thomas för briljant spel och en förkrossande seger med fem slag. han har nu lovat att resan nedåt i HCP-systemet kommer att fortsätta. Vi har ju under alla år sett det potential som finns och lyckan när nu delsegern kom gick att ta på. Thomas själv kom direkt ihåg La Manga West, men nu satt den där på riktigt.

– JAG HAR FUNDERAT FÄRDIGT NU!

Han är laddad och ser fram mot avslutningen med höga förväntningar. Han hoppade upp rejält i Nettoligan och har en öppen chans att klättra ytterligare. Just nu 7:a, men han siktar högre. Årets rad med placeringarna 1, 5, 6, 6 & 7 som de räknade resultaten visar också på en stabilitet över säsongen. Det har funnits där hela tiden, men med skavankerna ameliserade så står han där med stort självförtroende och en iver att slå ut. Årets räknade snitt på 75,8 netto är gångbart vilken runda som helst.

I och med det nyvunna självförtroendet seglar också tankarna upp. Lagtävlingen har hela tiden varit ett fokus för Thomas och nu kommer han att storsatsa. Black Eagles är visserligen 7p efter, men vi vet att det är många pinnar att spela om och tillsmmans med Stefan kommer de att hugga såväl i bästbollen, flaggtävlingarna och den individuella rundan. Så se upp för Black Eagles, de har fått vittring och känner sig oerhört laddade inför uppgiften.

– SIKTET ÄR INSTÄLLT

Thomas är visserligen i slaglägei ölbollsligan, men den avprioriterar han nu och satsar mer på att inteckna någon birdie. Thomas var med sin 69:a den femte spelaren det här året, den här säsongen, som intecknade sin bästa ligarunda Netto någonsin. Han är i fint sällskap där med Börje, Claes, P-J och Niklas. Även Peter har tangerat sitt rekord. Det finns även en runda kvar att göra en hel del förändringar i Dreamscoren. Form-indikatorn pekar också på att det är och kommer att bli en bra säsong för Thomas Larsson.

Under säsongen har han visserligen haft lite svårt att hitta parfeelingen, men den är i antågande. Den stora vinsten är att de riktiga skithålen och quattrosarna har minskat med bred marginal. Så räkna med att formtoppen håller i sig och att han blir supergiftig i Hässleholm.

Kungarna av Tylösand

“Tyvärr blev detta inlägg i bloggen en sida, vilket gjort att den inte synts i bloggflödet. Därför kommer den här igen”


Ja, den utlovade solen uteblev. Men Thomas sken upp som en klart lysande sol och krossade allt motstånd under den näst sista ligaomgången 2020. Det var inget snack om saken, ryggen höll, höften var på plats och siktet var inställt. Med sin 69:a, vilket innebar att vi åter hade en grym vinnarscore, så var Thomas 5 slag före tvåan. Börje knep andraplatsen på samma nettoscore som Magnus och Göran. Detta var Thomas första seger i en ligaomgång, och nu var det en riktig en. Vi minns alla La Manga West uppe i bergen där Thomas kom ned från klättringen, själaglad, utan vetskap att den inte var med i ligan. Så stort grattis Thomas, nu är trofén din.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_9618-1024x768.jpg
– DÄR SATT DEN

Börje som blev två såväl Netto som Brutto får snart ett eget omnämnande, då han säkrade titeln i Birdieboys 2020. Vi hade tre birdies registrerade och 1 ölboll. Det är ganska lika nu under året. Stefan tog bruttoskalpen under rundan på 92 och hade även en egen caddie. Det hjälpte inte riktigt då han kroknade på slutet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_2336-768x1024.jpg
– EN 92:A RÄCKTE FÖR DAGEN

I lagtävlingen så knep Black Eagles 6p och hakade på lite i toppen. Några pilsner efter avslutad runda på gräddhyllan satt fint. Ni kommer även inom kort få alla förutsättningar inför avslutningen här på sidan.

The Picture Challenge 2020

I Birdieboys så spelar vi hellre än bra, ibland. det ska va kul och alla ska vara delaktiga. Så här kommer nästa jippo, börjar det bli mycket nu? Inte då, ligan är avgjord men alla skall ha något att spela för under avslutningen likväl som alltid. Så här startar vi en ny trend och för er som minns så hade vi en liten ostrukturerad form av matchspel i begynnelsens tid som Conny vann.

Till avslutningshelgen genomförs således en cup som får namnet “The Picture Challenge”. Den betydelsen får ni senare :-). Hur som helst så finns det en ny menyrubrik på hemsidan som heter just CUP och där kommer det att samlas lite olika typer av turneringar och Cuper.

Har man en idé
Införskaffat något pris
För fram det, så ordnar vi en CUP

Första Cupen – The Picture Challenge

Den här turneringen blir ett slags matchspel. Den kommer att genomföras under avslutningshelgen. Det blir i Cupform där två spelare möts i varje omgång. Vinnaren klättrar vidare i utmaningen, tills bara en är kvar.

Så här går det till:

 • Varje omgång spelas i nio hål.
 • Det är poängbogey som gäller
  • Vid lika score gäller flest 4p, sen 3p, sen 2p o.s.v
  • Går det inte att särskilja på detta sätt är det den som först fick en 4p o.s.v
  • Är spelarna tvärjämna är det lägst handicap som gäller
 • Omgångarna är fördelade så här:
  • 8-delsfinaler spelas under bästbollens första nio hål.
  • Kvartsfinaler spelas under bästbollens sista nio hål.
  • Semifinaler spelas under de första nio hålen under avslutningsrundan.
  • Finalen spelas under de sista nio hålen under avslutningsrundan.
 • Inga bonuspoäng till lagtävlingen – endast en ren CUP

Alla skall ha något att spela för och nu har vi ett paket med tävlingsmoment under avslutningen.

Lottning är gjord utifrån de bollar vi går i på lördagen, så där kan ni ha lite koll på varandra och såväl peppa, skärpa och se till att varje hål är viktigt. Kom ihåg att det finns mycket kvar att spela om.

Under avslutningen så kan man ha koll på följande:

 • The Picture Challenge
 • Nettoligan och individuell placering
 • Bruttoligan och individuell placering
 • Närmast flagg
 • Längsta drive
 • Lagtävlingen
 • Bonus-regn i korthålen
 • Dreamscoren
 • Sina bästaresultat för Brutto, netto, snitt mm

Spelare i Birdieboys

Ni trodde väl inte att jag gått och lagt mig. Har ju fått lite nytt att sätta hjärnan i. Nu kan ni se uppdaterade listor för varje spelare, med en liten sammanställning. Tänk vad det kan fyllas på här.

Hittar ni dit?

Om ni går in på hemsidan och hittar till Lag & Tävling i menyraden så dyker lite alternativ upp under. Bl.a Birdieboys spelare, klicka på den och ni får upp en massa snygga pojkar. Klicka på önskad bild och er sida kommer upp.

Svårt, då får ni Börjes länk här: https://www.birdieboys.se/player/borje/

Birdies eller inte

Eftersom det bara är en ordinarie runda kvar så är det inte så mycket kvar av säsongen. Under lagtävlingarna har vi räknat in ölbollar. Nu blir det en annan form av lagspel och då kan man ju scora birdies. Skall vi räkna in dessa i ligan. In och rösta, majoriteten bestämmer 🙂

Skall birdies räknas från bästbollen

När vi spelat scramble så har vi räknat in ölbollar för att dryga ut den kassan. Nu blir det en  bästboll i lagtävlingen och tänker att vi röstar om birdies skall räknas med.

SSL och Gin & Tonic

Till att börja med så har jag uppdaterat domänen till en SSL. Någon har kanske märkt att det stått “Ej säker” i webbläsarfönstret. Tidigare var adressen https://www.birdieboys.se och den är nu uppdaterad med ett SSL vilket gör att adressen är https://www.birdieboys.se. Skulle man skriva den gamla adressen bör man switchas direkt till https utan att ni ser det. Kolla gärna i webbläsarfönstrets adressfält så att det står https. Om inte så vore det bra om jag fick den informationen.

Har ju även testat lite snabba “Polls”, där ni kanske inte varit riktigt på tå. Vi kan väl lätt konstatera att Birdieboys tror på Blue Vultures, Purple Ospreys eller Black Eagles i lagtävlingen. Kanske beror det på vetskapen om att de som delar ledningen (Yellow Owls) kommer att sakna P-J under avslutningen. Men sen är Yellow Owls Jocke Söder den som man tycker är den bäste korthålsspelaren. Ja vi får se.

Nu testar vi er kompetens

Tänker att ni får rösta på bästa Gin & Tonic-bilden. Sen kör jag dom i en Fotograftävling för att se vad världen tycker. Är Birdieboys grafiska bildsinne lika med vad världen tycker? Ja, vi får se. Om inte annat så lär ni er att rösta i en Poll och göra er röst hörd.

Nedan finns fyra törstiga gubbar, klicka på den ni tycker är bäst. För övrig kan sägas att gubbarna i ölhänget har fått över 22000 röster i lite olika Fototävlingar bl.a i “Picture of Health”, “Photo of the Week”, “Shots in a group” mm.

Lycka till och tänk på packningen till Hässleholm 🙂

Gin och Tonic

Gin och Tonic

Vilken GT slår högst. Tänkte ni kan få gissa, så testar vi vad världen tycker

Thomas
Börje
Strandahl
Jocke

Webbplatsen utvecklas vidare

Som jag nämnde under lördagen och i tidigare inlägg så är det ett önskemål att uppdatera webbplatsen till fullversion av Sports Press Pro – Golf. Har gjort detta idag till en kostnad av 917:-. Hoppas detta känns ok för er, så får vi fler möjligheter och kan utveckla platsen ytterligare inför nästkommande år. En del att lära sig och sen för de som vill vara med att skriva på ett eller annat sätt, eller bara tycka till och involverade så ordnar vi en kväll för detta ändamål.

Om man varit inne så har ni säkert märkt en del förändringar redan under detta år. Har ju varit ett litet test av Sports Press och de möjligheter som finns för att skapa ett proffsigt utseende, skapa organisation, tabeller och leaderboards och lagra statistik över rundor, säsonger och spelare.

Vill vi inte detta har jag 30 dagars ångerrätt.

Vill ju veta lite vad ni tyckt om det nya utseendet

Webb

Hur ofta är du inne på Birdieboys.se?

Webb lay-out

Hittar du det du behöver?

Har ni tankar på annat som vi kan fylla vår sida med så är alltid input välkommet. Ta chansen vet jag!

Vill ni läsa om skillnaden mellan gratis och Proversionen och vilka möjligheter som ges går det bra här: https://www.themeboy.com/sportspress-pro/compare/

De stora skillnaderna är fler möjligheter att skapa tabeller, ligor, beräkningar, men också att tilldela sponsorer till olika evanemang. Samt att grafiskt piffa till med egen grafik och loggor mm.

Webbplatsens statistik

Vi har ganska mycket trafik mot webbadressen som ligger på One.com. Den är kanske lite missvisande, då det är många spam och intrångsförsök.

Enligt One.com ser det ut så här under det senaste året. Vi har dock inte nått till Grönland 🙂

Ett annat sätt, mer kontrollerat för användningen är statistiken från WordPress som är verktyget som används för webben. Där ser det ut så här under året.

Ingen som begär att ni skall fatta något, bara det känns bra för er.

Många korthål på avslutningen

Jo, det är 6 korthål i Hässleholm och Birdieboys blandar och ger. Många fantastiska utslag och många hallå vart tog du vägen. Nu skall vi upp till bevis. Frågan är om det är någon som sticker ut, vad tycker du?

Kommer denne spelare att hålla ihop det och kamma hem många poäng till laget på avslutningen? Ja, det kommer ju att delas ut minst 40p på korthålen i lagtävlingen.

Vem är bästa korthålsspelaren?

Börje
Lallle
Källström
Simonsson
Micke
Claes
Niklas
Thomas
Strandahl
P-J
Göran
Magnus
Stefan
Peter
Jocke

HÄR HAR VI EN SOM HITTAT FORMEN

Inför avslutningen

Här kommer lite info och förutsättningar inför avslutningen. Vi är 14 st som kommer att spela ligarundan på söndagen.

Ligaomgång – Bollar söndag

Boll 1

Spelare Gubbe Lag Netto
PLP
Att slå Brutto
PLP
Att slå Dream
score
Jörgen
Strandahl

2 birdies
4 öl
53 12 62 13 81 (82)
Hålfokus:
1,2,3,6,8,10,
14,15,17,18
Niklas
Ljung
42 12 34 10 77 (71)
Hålfokus:
4,510,11,17
Stefan
Källström

2 birdies
40 11 43 11 76 (83)
Hålfokus:
2,3,4,7,
13,18
Längsta drive hål 5 eller 10, Närmast flagg hål 16 (NF lag-special hål 3 & 11)

Boll 2

Spelare Gubbe Lag Netto PLP Att slå Brutto PLP Att slå Dream
score
Lalle Johansson
4 öl
40 11 42 9 84 (79)
Hålfokus:
1,3,4,5,6,8,
9,14,15,16,
17,18
Jörgen
Simonsson

1 birdie
3 öl
38 8 30 7 76 (74)
Hålfokus:
3,7,8,14,17
Jocke
Söder

3 birdies
3 öl
38 10 30 9 73 (74)
Hålfokus:
2,9,11,12
Längsta drive hål 5 eller 10, Närmast flagg hål 16 (NF lag-special hål 3 & 11)

Boll 3

Spelare Gubbe Lag Netto
PLP
Att slå Brutto
PLP
Att slå Dream
score
Thomas
Larsson

3 öl
25 7 46 12 83 (80)
Hålfokus:
2,3,4,6,9
10,11,12,14
15,16
Claes
Svensson
25 10 31 11 74 (73)
Hålfokus:
9,12
Peter
Nilsson

3 birdies
1 öl
22 8 16 6 76 (71)
Hålfokus:
1,3,5,7,10
17
Göran
Backe

1 birdie
21 7 34 8 79 (81)
Hålfokus:
1,2,3,5,11
13,17,18
Längsta drive hål 5 eller 10, Närmast flagg hål 16 (NF lag-special hål 3 & 11)

Ledarboll

Spelare Gubbe Lag Netto
PLP
Att slå Brutto
PLP
Att slå Dream
score
Magnus
Bengtsson

1 birdie
2 öl
20 6 22 8 76 (75)
Hålfokus:
3,11,12,
13,17
Micke
Åberg

2 birdies
1 öl
18 5 19 5 75 (70)
Hålfokus:
1,8,11
12,17
Stefan
Thorvaldsson

4 birdies
12 4 5 1 68 (68)
Börje
Johansson

1 birdie
2 öl
8 3 10 3 73 (72)
Hålfokus:
1,8
Längsta drive hål 5 eller 10, Närmast flagg hål 16 (NF lag-special hål 3 & 11)

Utan spel

Spelare Gubbe Lag Netto
PLP
Att slå Brutto
PLP
Att slå Dream
score
P-J
Glyssbo
2 birdies
4 öl
26 13 21 9 72 (70)
Hålfokus:
3

Söndagen blir också den dagen då det delas ut poäng för sista gången i lagtävlingen. Där gäller det att ha koll på följande:

 • 5p, 4p, 3p, 2p och 1p efter placering. Det är sen gammalt!
 • Hål 3 – alla som träffar green på utslag – 1p (ringa scorekort)
 • Hål 11 – 5p, 3p och 1p för den som är närmast, näst och tredje närmst.
 • Hål 16 – Ordinarie närmast flagg (Men också 10p till laget)

Betting 10+10+10?

Bästboll Lagtävling – Lördag

Så efter rundan blir det räkning med lagkompisarna. Magnus spelar bästbollen i samma lag som Göran/Lalle och får favören av att vara tre denna gång. 5p till vinnande lag o.s.v. Hamnar två lag poäng på samma score gäller flest högpoängare, med högsta valören först. Typ har man fler 4p än andra laget vinner man.

Så varje hål blir viktigt!

Boll 1

Spelare Lag Poäng
Börje Johansson
Blue Vultures: 37p
Individuellt: 29p
Göran Backe
Red Falcons: 13p
Individuellt: 10p
Thomas Larsson
Black Eagles: 30p
Individuellt: 6p
Poängregn närmast flagg: Hål 3 – 1p, Hål 8 – 2p, Hål 11 – 3p, Hål 14 – 4p, Hål 16 – 5p, Hål 18 – 6p

Boll 2

Spelare Lag Poäng
Jörgen Simonsson
Blue Vultures: 37p
Individuellt: 8p
Stefan Thorvaldsson
Black Eagles: 30p
Individuellt: 24p
Lalle Johansson
Red Falcons: 13p
Individuellt: 3p
Poängregn närmast flagg: Hål 3 – 1p, Hål 8 – 2p, Hål 11 – 3p, Hål 14 – 4p, Hål 16 – 5p, Hål 18 – 6p

Boll 3

Spelare Lag Poäng
Peter Nilsson
Purple Ospreys: 31p
Individuellt: 14p
Niclas Ljung
White Albatrows: 21p
Individuellt: 6p
Jocke Söder
Yellow Owls: 37p
Individuellt: 11p
Poängregn närmast flagg: Hål 3 – 1p, Hål 8 – 2p, Hål 11 – 3p, Hål 14 – 4p, Hål 16 – 5p, Hål 18 – 6p

Boll 4

Spelare Lag Poäng
Claes Svensson
Purple Ospreys: 31p
Individuellt: 17p
Micke Åberg
White Albatrows: 21p
Individuellt: 15p
Magnus Bengtsson
Green Hawks: 11p
Individuellt: 10p
Jörgen Strandahl
Yellow Owls: 37p
Individuellt: 5p
Poängregn närmast flagg: Hål 3 – 1p, Hål 8 – 2p, Hål 11 – 3p, Hål 14 – 4p, Hål 16 – 5p, Hål 18 – 6p

Bonusregn

https://www.caddee.se/klubb/hasslegardens-gk/#hasslegarden
Hässlegården är en bana med många korthål, 6st! Det kommer vi ju givetvis att utnyttja. Det kommer att bli en konfetti av bonuspoäng till lagtävlingen när det gäller närmast flagg. Läs på här under:

Lördagen

Hål HCP Längd Poäng till laget
3 11 145m 1p
8 15 172m 2p
11 18 140m 3p
14 16 160m 4p
16 14 150m 5p
18 12 150m 6p
Första bollen får med sig 6st markeringar
Sista boll tar med sig markeringar in.

Så här räknar ni i bästbollen

Det blir först när vi kommer in som ni kan sammanställa räkningen, kanske lite tjo och tjim på banan mellan bollarna.

Red/Green Göran Lalle Magnus Laget
1 2p 5p 2p 5p
2 1p 2p 2p 2p
3 3p 2p 1p 3p
4 2p 3p 1p 3p
5 2p 2p 2p 2p
6 1p 3p 3p
7 4p 2p 3p 4p
8 2p 2p 2p 2p
9 2p 2p 1p 2p
10 1p 3p 2p 3p
11 2p 2p
12 3p 1p 2p 3p
13 1p 2p 1p 2p
14 2p 4p 3p 4p
15 1p 2p 1p 2p
16 2p 2p 3p 3p
17 3p 2p 3p
18 1p 1p 1p
Totalt: 33p 38p 30p 49p
Hur räknas en bästboll? Den bästa scoren Poängbogey Summeras Slutscore för laget

Betting 10+10+10?
Lagbett 10+10+10?
Bollbett 10+10+10?

Längsta drive Söndag: Hål 5 eller 10
Närmast flagg Söndag: Hål 16

Så, där har vi förutsättningarna och spelupplägget till avslutningen. Naturligtvis finns det mycket annat att spela för. Ni vet ju vid det här läget att man kan vrida och vända på siffror och statistik. Alla spelar ju för sina bästa snittscorer mm. Kanske kan vi satsa på att för första gången få fler birdies än ölbollar? Kanske något annat jippo.

Väl mött grabbar

Birdieboys gratulerar Börje

Vi ställer oss alla i kö för att hylla Börje Johansson. Ett tronskifte har skett och Börje har under året inte bara gått från klarhet till klarhet, han hanterade pressen i lördags och kommer nu att kunna titulera sig som mästare. Han hoppar nu in i det finaste av alla rum i Hall of fame, där tidigare Stefan, Peter, Magnus, Micke och Claes har inskriptioner.

KUNGEN AV BIRDIEBOYS

Med raden 1-1-1-2-3 är han nu ointaglig med sina 8 PLP. Stefan som är närmast kan som bäst komma ned i 9, så allt avgjordes på Tylösand där Börje med sin andraplats säkrade segern i årets liga. Han gjorde en 74:a på Halmstad Norra och det räckte precis till andraplatsen. Även Magnus och Göran spelade fint och fick 74 och Stefan var två bakom. Någon av dessa hade behövt passera Börje för att dramatik skulle kunna uppstå. Det är bara att bocka och buga, han har förtjänat detta och spelat det till sig på egen hand. I år har det varit Börjes år från start till mål. Dock så kvarstår en hel del inför avslutningen och det kommer inom kort.

– FRÅN START TILL MÅL ÄR BÖRJES SIGNUM
71 72 74 87 86 67 71 74
Fantastiska nettoscorer som kan vara framtida riktlinjer och drömmar

Med sitt spel har han även varit ankaret i The Blue Vultures som är med och fightas om lagsegern. Börje har sedan tidigare år haft ett bästa nettoresultat på 72, har alltså tangerat eller knäckt detta 4ggr under året. En bästa runda Brutto på 87 är bara ett slag bakom rekordet för hans del. Han är också bara ett slag efter rekordet i Dreamscoren för hans del, och då är det ju en runda kvar. I dagsläget på 73 och rekordet är 72. Hål 1 och 8 är de magiska hålen att ta sig an.

The Champ – 2020

Börje