Börje Johansson

Börje är en av farbröderna som varit med sen begynnelsens början. Inte nog med att han idag ser yngre ut, är mer vältränad, samma leende utan han börjar leverera golfspel som om han var född med en järnsjua i näven.
Det är hög tid att lyfta fram Börje lite extra.

Mannen som tillhör Haverdals Gk, eller har han fler medlemsskap och som spelaar med ett set King Cobra FP har som sagt gått från klarhet till klarhet under säsongen. Han har kopplet ett stort grepp om “tavlan” i år och endast hotad av några få.

Hockeysvingen är bortpolerad och ett stabilt spel som är både långt och rakt levereras. Hårsvallet och Discofrillan är trimmat och i mungipan ser vi endast leenden. Tro tusan det, nu återstår bara att se hur inanmätet reagerar på en lite annorlunda situation. Jagad istället för att jaga.

Hall of fame

En av de prestigefyllda platserna att göra inteckningar i när det gäller Birdieboys. Börje har under sjutton år fightats, men nu hittat lugnet. Han har en inteckning i Hall of fame sedan tidigare och det tack vare en tredjeplats i Bruttoligan 2012. Låt säga att han redan säkrat minst en plats i denna samling.

Under Hall of fame har vi lite annat smått och gott som belyser Börjes fantastiska golfår 2020. Då kan vi titta på hans bästa resultat någonsin och jämföra det med årets scorer och då är säsongen inte klar än.

När/HurBruttoNettoDream
Tidigare bästa867272
Säsongen 2020876773

Öl & birdies

Börje har gjort en birdie i år och totalt 10 under de föregående säsongerna. Så det är kanske inte just här han kammar in storkovan, utan det ligger i stabiliteten och jämnheten. Börje har i år en snittscore netto på 75,43 vilket är betydligt lägre än tidigare. Börje vann en åtråvärd seger i Ölbollsligan 2003 och skuggar lite i den även i år, bara två bakom med sina två registrerade ölbollar i år. Sedan tidigare har han 32 ölbollar och ligger i fas med hur det brukar vara. 7:e plats i denna liga över Birdieboys historia.

Master of…

Ja, Börje är med sina scorer under året på väg in i listorna för Hall of fame, men också för Master of Brutto, Netto och Dreamscore. Även listorna Best of tar han kliv emot. Det är alltså något stort på gång och när en kämpe får det att stämma står vi andra och beundrar, hyllar och hoppas.

Börje ler ikapp med segerna

Flaggor och fairways

Hur är det nu med detta? En spelare som har längden och slår rakt borde ju vara med och tampas om närmast flagg. Dock har Börje aldrig lyckats riktigt här och saknar en inteckning när det gäller Närmast flagg. Under avslutningen blir det 6 korthål, så bli inte förvånade om ni ser Börje på någon korthålsbana i stan under kommande veckor. Däremot så har han en inteckning i längsta drive och den kom 2006.

Snittscorer

När han i år levererar rundor med 87, 89, 92, 92 så förstår vi att något stort är på gång. Jämfört med några av de senaste säsonger så har han exploderat. Jämför med 104,4 i snitt under förra året. Har han bytt klubbor? Har han gått till golfdoktorn? Han får hur som helst till det på både det ena och andra sättet.

B Johansson99,098,599,388,591,696,898,498,0104,4

Även Netto ser vi lysande resultat från Börje i år. Hans snitt på 75,43 motsvarar bästa säsongen tidigare. I år 67, 71,71, 72… wow. Det vi också skall veta är att tidigare resultat är baserat på de fem bästa rundorna. När vi gör det för året kommer han att sänka inte bara Titanic och Andrea Doria, det lär även bli botten upp för herr FISK!

B Johansson84,2582,7585,5757883,880,677,884,6

Nuläget

Som sagt var, den stora frågan är hur Börje kommer att hantera att spela under press. Han har just nu ledningen i huvudtävlingen Netto, ligger tvåa i Brutto och har även en skalp i Dreamscoren där han ligger trea på 73. Det är framförallt hål 1 och 8 som behöver putsas till par, sen är raden stängd och lyckan gjord.

Börje har hittills spelat 126 hål individuellt i ligan i år och den stora skillnaden är stabiliteten. Han gör nu dubbelt så många par som tidigare. Från 11% till 22%.

1 Birdies0,79%
28 Par22,22%
50 Bogeys39,68%
32 Dubbel25,40%
10 Trippel7,94%
3 Quattro2,38%
2 Shit1,59%
126   

Lagtävlingen

Tillsammans med sin parhäst Simonsson är de även med och rycker i lagtävlingen. Börje har blivit ankaret i “The Blue Vultures” och svarat för enastående prestationer. Han är just nu den mest värdefulle spelaren i ligan och med de intäkter i form av poäng han bidragit med så kan man tro att han pensionssparar på individuella poäng för framtida säsonger.

Blue Vultures

Så vi ser alla fram emot att följ herr Johansson i de två kommande rundorna, fokuset är riktat, strålkastarna likaså. Frågan är om det blir cigarr, FISK och GT?

Sharing is caring!

En kommentar

  1. Ja vad skall man säga, sicken koll på statistiken!!
    Känns som om det kan bli för mycket tryck på en nervös gubbe som jag. Blir väl bara sockets, toppar, klackar, duffar och annat skit på dom sista rundorna. Men…… det blir säkert både Abelour , FISK, GT m.m i vilket fall som helst. Kommer inte ens ihåg vem jag bettat på som vinnare?
    Kanske får bättre utdelning där om nån annan vinner?
    Fantastiskt arbete du gör Stefan med vår hemsida och allt som finns där!!
    Skall bli kul att ses nästa helg på Tylösand!!

Gå med i konversationen

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *