Den eviga 4:an

I många medier beskrivs det som just den placering som är så vanlig, den man inte vill ha. Man hamnar precis utanför prispallen och får snegla med en lite ängslig blick på de som med stolta huvuden sträcker på sig. Det är den förargeliga platsen, där man reflekterar över alla om och men. Det är känslan av att man inte riktigt nådde fram. Tänker dock att det också är lätt att vända på steken och se mer positivt på tillvaron, under säsongen är det ju så att det inte är fastställt förrän efter sista bollen är petad i hål. Då siste man böjer sig ned med värkande rygg, plockar upp gummibollen och gratulerar övriga i bollen med en knytnäveskrock. Kanske snart dags för en hederlig handshake och fram tills dess se den där fjärdeplatsen som det mest utsökta tillfället att förändra. Det är ju som man inom travsporten beskriver som vinnarhålet eller som vi skulle kunna beskriva det. Det är ett slagläge!

Inför fjärde rundan fokuserar vi lite på de där spelarna som har just denna position i sin hand, som har det där slagläget. Redo att förändra, redo att förbättra och möjlighet att sätta käppar i hjulet för de som redan tagit ut segern i förskott. I de flesta tävlingarna är det ju 2/3 kvar av omgångarna så det hinner förändras mycket. Några spelare har också en omgång mindre vilket givetvis påverkar.

Nettofyran

Göran Backe

Göran jagar efter en bra inledning på året och med fina scorer. Fallit på mållinjen vid ett par tillfällen på grund av hcp-regler. Räkna med att han vill vara med och slåss.

Bruttofyran

Micke Åberg

Micke skall aldrig räknas ut och med en stigande form, med en historik som talar för honom kommer han att vara med när det drar ihop sig. Han har intagit slagläge!

Drömfyran

Claes Svensson

Hack i häl och vi vet att han under alla rundor varierar sitt spel. 1p efter trean är inget då han har flera plumpar i protokollet, se upp för denna hingst som kommer att kontrollera startfältet från vinnarhålet.

Korthålsfyrorna

Claes Svensson

Ligger på fjärdeplats såväl när man räknar slagsnitt och poängsnitt. Så två slaglägen här och vi blir inte förvånade om han levererar här. Inte så ofta det blir andra fairways på korthålen.

Jocke Söder

Bruttomässigt delar han fjärdeplatsen med Claes på 3,92 slag i snitt på korthålen. Vi vet vilken fena han är på inspel och närmast pin så han har satt sig i ett förarsäte och kommer att styra rakt fram.

Tio i topp – Netto

P-J Glyssbo

Med sitt resultat på 71 ligger han just nu fyra om man ser till årets bästa nettoscorer. För att avancera krävs ytterligare lite och vi blir inte förvånade över om detta kommer.

Bra boll 4:a

Lalle Johansson

Att gå i en bra boll stärker oss oftast. Lalle går i bollar som snittar 75,75 i nettoresultat. Här gäller det

Lagfyrorna

Blue Vultures

Grabbarna Ljung och Simonsson har intagit slagläget och vet att namnet förpliktigar. Vinst i kommande match och man kommer att avancera mot nya höjder och sväva bland rosa moln.

Vilka som är de jagade kan ni läsa om under resultat. Det är många fighter som är oerhört jämna. Visst börjar det utkristallisera sig vissa tendenser, men högst troligt kommer någon eller några av dessa fyror att förändra förutsättningarna. Det finns givetvis andra fyror att hålla koll på i bl.a Tio i topp – Brutto, Ölbollsligan, Fullegubben och Birdieligan. Så ta en liten kik på hemsidan och botanisera, du kanske hittar något du inte visste, något som inte var troligt, nuläge och dåläge och kanske något du inte alls förstår.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *