Mellan två rundor

Med mer än halva säsongen spelad blickar vi nu framåt på kommande 3 tillfällen med fyra rundor. Rydö, Tylösand och Bjäre är inbokade i kalendern och vi har mycket spännande att se fram emot. Många tävlingar skall avgöras, tips och betting kommer att kittla lite extra och nya hyss kommer att introduceras inför avslutningen. Bl.a kommer Risto Memorial Invitational att spelas då och förhoppningsvis Freeze frame.

ÅRETS FÖRSTE SEGRARE!

So far so good

Vi har haft 5 olika segrare på lika många rundor. Magnus, Lalle, Jocke, Peter och Simonsson har varsin victory. Kan de ta en till och utgångsläget blir riktigt bra. Fjolårssuveränerna Börje och Stefan har inte lyckats med bedriften i år så det kanske blir tuffare än någonsin, jämnare än någonsin och öppnare än någonsin när vi peggar upp för sista rundan på Bjäre.

Många spelare har fortfarande chansen att komma ned rejält i plp, även om rundorna börjar sina ut. Med säkerhet kommer det att tätna lite i toppen, Stefan och Jocke har ryckt lite efter fem jämna rundor. Det gör också att det inte har några stora siffror att byta ut. Stefan är i ledning på 16 plp, 2 före Jocke. Börje har en tredjeplats och lyckades inte knyta säcken i Laholm. Så han är fortfarande nära, Göran har många fina resultat och sen har vi P-J som spelat strålande och dessutom inte spelat 5 rundor.

När det gäller bruttoligan är den mer eller mindre avgjord, Simonsson är den ende som har en minimal teoretisk chans att hota Stefan. Då måste han vinna resten av rundorna, samt att Stefan inte får vara bättre än Simonsson näst bästa runda just nu. Det skall mycket till för att klara av det.

HAR HAN AVGJORT BRUTTOLIGAN MED 5 RAKA SEGRAR?

Stefan har också tagit sig fram till final i cupen. Där väntar Börje och lagkompisarna gör upp om titeln i The Double Elimination. För dom som åkte ut i första rundan väntade köksvägen till en final även där. Den tog Simonsson elegant hand om under rundan i Laholm. Jocke gjorde sin vana trogen en stabil runda, men Simonsson överträffade naturlagarna och vann på sina 66.

Med sina 66 slag så hoppade Jörgen upp på andra plats i årets bästa runda. Endast Jocke med sina 65 på Holm har varit bättre. 5 killar har gjort några birdies och Thomas och Kent har ryckt lite i ölbollsligan. Strandahl, som inte närvarande sist håller ett hårt grepp om årets fullegubbe.

Sen har vi årets nyhet, där det händer lite mest hela tiden. Lalle fortsätter sin resa och har varit i toppen sen början. Kent och Stefan skuggar lite bakom och om sanningen skall fram så finns det saker att göra här. Vi vet alla hur lätt det är att misslyckas på ett korthål, en luftsving, skogen och trassliga grenar, vatten eller den där eländiga sandlådan som kan vara så förtvivlat svårt att studsa ur.

HÅLLER HÅRT I TAKTPINNEN PÅ KORTHÅLEN

Lagtävlingen, som det nu blir lite mer fokus på går in i ett avgörande skede. Lalle & Micke återtog ledningen och har allt i sina egna händer. Dock gäller det att fortsatt spela på hög nivå och inte få de där tråkiga rundorna. Vi vet att bara ett slag kan få oss att rasa rejält i resultaten. Jocke & Simonsson är just nu de mest värdefulla spelarna med sina 8,5p resp. 8p.

I dreamscoren har Stefan tagit ett rejält grepp, men åter så kan det hända så mycket. Vill man gå i en bra boll gäller det att ta rygg på Jocke då han har den förmågan. . Vi har även haft lite extra jippon under året som Honungsbönorna, Bubblaren, Korvpojkens runda samt en supertrevlig padelturnering på Strandtorp.

P-J VAR MED I DET SEGRANDE LAGET I FINALEN

Så två och en halv vecka tills upplösningen av årets säsong börjar. Vem trodde du på, vem tror du på, stämmer det tips och är du laddad?

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *