Har han stängt bruttoligan?

Normalt är inget avgjort förrän det är avgjort, men med 4 omgångar kvar skall det till något exceptionellt för att inte Stefan skall ta hem bruttoligan. Med 5 vinster på lika många tävlingar så har han skaffat sig ett utomordentligt läge. Det är endast Jörgen Simonsson som har möjligheten att förstöra planerna. Men även om mirakel har hänt tidigare så måste Jörgen vinna de fyra återstående rundorna och Stefan får inte vara bättre än 5:a i någon.

TAR SATS MOT NYA TRIUMFER

Stefan har dominerat bruttoligan de senaste åren och att han skulle missa en femteplats på fyra rundor är föga troligt. Tittar vi på hans placeringar i ligan sedan 2009 så talar de ett tydligt språl.

Bruttoplaceringar från 2009

Nettoplaceringar från 2009

Om vi pratar mirakel, så är det snarare så att under 2014 och 2015 spelade han 4 respektive 5 rundor och lyckades ändå med bedriften att vinna netto och komma 2:a brutto. Enligt birdieboystipset 2021 är han också storfavorit att plocka hem bruttosegern, någon som vill ändra tipset? Tyvärr finns det ingen statistik då han senast var sämre än 5:a i en ligaomgång brutto, så miraklet har inte höga odds den här gången.

Med idel snittscorer under 90, förutom plumpen i protokollet 2014 då han hade 91,2. Bästa snitt är 83,8. Bästa bruttoscoren är 80 och netto 61. Det är den stora utmaningen att fixa till en runda under 80. Inför rundan på Rydö har klubborna vilat sig i form, men han är vid gott självförtroende då Rydö är en bana som brukar passa.

Uteblivna segrar men hugger överallt

Det har inte blivit någon seger i år, men i en jämnare liga än någonsin så har han ändå tagit täten och tänker vara med och utmana om tavlan. Han har redan två inteckningar och siktar stenhårt på att slå i sista spiken, den tredje.

KOBRAN UTBYTT, MEN HUGGER ÄNDÅ!

Det är en säsong som trots den där skalpen som saknas har gått över förväntan och siktet är som sagt inställt på många håll.

Så utgångsläget är storslaget och målsättningen tydlig. Det är nettoligan som gäller, en runda under 80 och en första inteckning på närmast flagg. I början av oktober vet vi svaret.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *