Hur långt ifrån är du?

Ja, den rubriken kan ha flera tolkningar. I det här fallet kollar vi på segern under varje runda. Trots en niondeplats har man i vissa fall varit extremt nära och trots en andraplats väldigt långt ifrån.

17 stycken har varit 5 slag eller mindre från segern under våra 5 spelade rundor. De innebär knappt 3,5 spelare per runda. Visst man kan ha en eländesrunda eller en fantomrunda, men snittvärdet ger en indikation på om du haft ett stabilt spel under året.

Här ser vi att Jocke och Stefan som är i topp också har det minsta gapet till seger. Göran har tredjeplatsen här tätt följd av Micke och Lalle.

Tittar vi på varje enskild runda så vann Simonsson och Lalle sina rundor med 3 slag, Jocke och Peter sina med 2 slag och Magnus sin med 1 slag. Tendensen är också att vi kommer allt längre efter vinnaren i snitt. Trots Strandahls mardrömsöppning på året är den den rundan som varit jämnast.

  • Haverdal 7,40 slag efter i snitt
  • Örestad 8,53 slag efter i snitt
  • Holm 11,07 slag efter i snitt
  • Skogaby 10,63 slag efter i snitt
  • Laholm 12,93 slag efter i snitt

Allt det här är egentligen onödigt vetande, som att Strandahl varit längst ifrån en seger med 38 slag efter, föld av Claes med 32 slag och Niklas med 27 slag.

  • På Haverdal var man 3 slag efter på en tionde plats.
  • På Örestad var man 10 slag efter på en tionde plats.
  • På Holm var man 15 slag efter på en tionde plats.
  • På Skogaby var man 15 slag efter på en tionde plats.
  • På Laholm var man 16 slag efter på en tionde plats.

Dreamscoren

Hur går det i dreamscoren? Har du koll på din akilleshäl? Det går även att se hur långt efter man är sin absolut bästa säsong. Årets spel kanske präglar även detta, fast det är ju fyra rundor kvar och med tanke på den fantastiska uppslutningen borde det finnas möjligheter att klättra ned mot rekord.

SpelareDreamscoreJmf rekord
Göran Backe83+4
Micke Åberg78+8
Börje Johansson82+10
Jörgen Simonsson79+5
Claes Svensson83+10
Lalle Johansson88+9
Peter Nilsson76+7
Magnus Bengtsson86+12
Thomas Larsson83+3
Jörgen Strandahl98+18
Stefan Thorvaldsson71+3
Jocke Söder75+4
Niklas Ljung85+13
P-J Glyssbo77+7
Stefan Källström84+8
Kent Johansson89Första året

Här ser vi att Thomas och Stefan är de som ligger närmast ett bästa år tätt följda av Jocke & Göran. Thomas är bara 3 slag från sitt bästa resultat och Göran 4 slag ifrån. Göran har dessutom goda förutsättningar till att sänka ytterligare, då han har dubblar att radera ut på hål 1 och 17. Något att tänka på när han slår ut på ett korthål på Rydö 🙂

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *