Juli – Är det sommaruppehåll?

Visst det kanske känns så, men Birdieboys stretar vidare. Den 9 juli är det ju dags för medianrundan, den 5:e av 9 (10) rundor. Sen kör vi ju i början av augusti igen uppe i Vinberg och ytterligare en i augusti innan vi brummar iväg lite söderut. Är det någon som skall ut och spela de kommande två veckorna, så hör gärna av er om det behövs någon i bollen?

4 rundor avverkade och det spretar åt olika håll. Det vi kan konstatera är att Strandahl hittat något som han själv inte trodde va möjligt. Thomas och Källström har missat några rundor så deras resultat blir inte att räkna med på ett tag, men var så säkra på att de kommer att packa ihop fältet ytterligare.

För sällan har det varit så jämnt som i år. Strandahl, Peter, Micke och Claes har var sin seger. men som sagt det är ju 5 rundor som skall räknas in och Strandahl har 3 gångbara resultat redan. En riktig smygis är Göran som har två riktigt fina placeringar, Micke och Peter har jämnt låga resultat. Börje smyger där bakom med en fin andraplats och en 4:e, men också en mindre spelad runda.

Så nettot är ganska ovisst en bra bit in på säsongen, det är ju glädjande med en förhoppningsfull höst för de flesta. Vi kan vara säkra på att det kommer att ske en hel del förändringar, spektakulära upphämtningar, djupdykningar och obeskrivbara fighter.

Nettotoppen

  1. Strandahl
  2. Peter
  3. Micke

Bruttotoppen

  1. Peter
  2. Stefan
  3. Micke

Sedan har vi ju den där jämförelsen mellan ölbollar och birdies. Lite nya namn figurerar i ölbollsligan där vi har Niclas i topp, tätt följd av P-J. I år är vi uppe i 25 ölbollar mot 10 birdies. Så det ser tungt ut på denna himmel, att lyckas med bedriften att fixa till fler birdies än öl. Kanske just därför vi har namnet Birdieboys, något vi siktar mot.

Ölbollstoppen

  1. Niclas
  2. P-J
  3. Strandahl & Jocke

Birdietoppen

  1. Stefan
  2. Peter, Micke & Niclas

Fortfarande har Kent ett litet grepp om Årets fullegubbe, men där är det många som nu knappar in och kommer Kent att spela som sist får han börja snegla åt andra hållet. Ligan har gjort 1,01% birdies och 3,84% skithål. Vanligaste resultatet på ett hål är bogeys, då 33,23% av alla hål resulterar i en sådan.

Årets Fullegubbe

  1. Kent
  2. P-J
  3. Simonsson, Strandahl & Niclas

Dreamscoren, som är ett värde på våra bästa resultat på varje enskilt hål fick en ganska mager start. Dock har det rättats till betydligt de senaste två rundorna. Det är väl framför allt Strandahl som har en stor chans att nå sitt allra bästa resultat genom tiderna.

Dreamscore-toppen

  1. Stefan
  2. Peter & Micke

Tittar vi lite på korthålen, där vi i år tävlar om att samla så mkt poäng som möjligt under säsongen. Gynnar givetvis de som spelar alla rundor och de som missar rundor får större svårigheter. Micke och Strandahl har ryckt lite men sedan är det ett koppel av lirare bakom.

Korthålstoppen

  1. Micke
  2. Strandahl
  3. Göran

“To find a man’s true character, play golf with him.”

P.G Wodehouse

Vi brukar ju också leka lite med resultat tio i topp. Lite boost är det ju att göra ligans bästa runda netto och brutto under året. Jämfört med fjolåret har vi fortfarande mycket att hämta.

Årets bästa netto

  1. Claes
  2. Göran, Kent, Strandahl & Peter

Årets bästa brutto

  1. Stefan
  2. Peter
  3. Stefan

Sen har vi ju det där med cupen och där har vi en cementerad spelare klar för final andra året i rad. det är Börje Johansson som avverkar spelare efter spelare. I finalen ställs han mot årets komet Jörgen Strandahl som resolut spelat bort stjärna efter stjärna. I Loser Bracket är Micke klar för final, men får vänta lite på sin motståndare. Först skall segraren mellan Källström och Thomas möta kent i semifinal.

Årets första lagtävling ser också ut att bli tight. visserligen har lalle och Micke i The Purple Ospreys skapat sig ett bra läge, men de har tre tuffa matcher kvar.

Lagtoppen

  1. The Purple Ospreys
  2. The Red Falcons
  3. The Black Eagles & The Blue Vultures.

Så det finns mycket att se fram emot. just nu har Strandahl bäst medel netto och Stefan brutto. 8 olika spelare har lyckats klättra upp på pallen netto eller brutto hittills i år. sen har det varit ett antal småtävlingar i form av Korvpojkens runda, Flaggpunschen och dryckesgillet… hitta dessa på hemsidan om ni kan 🙂

Så förutom avslutningen på ovan nämnda tävlingar har vi The Joker, kanske fler småtävlingar och en avslutningsrunda hemma efter Tyskland. Mycket gott att se fram emot.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *