Korthålens komplexibilitet

Med en sisådär 22 korthål spelade och med Micke i klar ledning, så vet vi att det är där vi gör mest par. Det är också där huvuddelen av våra birdies blir tillverkade. Någon får 2p för ett par, någon annan kan få 4p, men så är det. Två korthål har varit rent miserabla och det innebär att inte ett enda par gjordes på dessa.

Holms första och Skogabys fjärde

Ja, hur var det nu på Holm, gick vi den gamla slingan eller den nya slingan, vart började vi? Det var i alla fall hål tretton som blev det första korthålet och det var tydligen svårt för dagen. Ett relativt långt korthål med en stor green och en bunker till vänster. Någon lyckades med bedriften att träffa green, men ingen lyckades pilla i den på tre slag. Likaså med det fjärde korthålet på Skogaby, 185m lång och hål nr 15. Där är vi mer tveksamma om någon träffade green, men även här nollade vi paren.

Vilka hål har vi lyckats bäst med då? Tre hål sticker ut lite och det är det första korthålet på Flädje, som då får ses som undantaget för en mycket svår runda. Även det andra hålet på Holm, korthålet med vatten i spel lyckades vi bra på och sedan den femte och sista korthålet på Rydö, typ hål 12!

Micke har skrapat ihop flest poäng

– DET GÄLLER ATT KONTROLLERA SÅ VÄL LÄNGD SOM BREDD

Micke har en klar ledning med sina 54p på korthålen, 5p före tvåan. Närmast jagande är Strandahl, Lalle och Göran. Tittar vi enbart på hur många par som görs per spelare är Stefan i topp med sina 12 par och Micke två med sina 10. Därefter har vi Niklas med 8 och Börje med 7.

* En birdie räknas som 2 par

Rydö triumferade med 20 par

Tittar vi på banorna, så vet vi att Skogaby och Rydö hade 5 korthål, övriga 4. Rydö är den bana där det gjordes flest par.

  • Rydö – 20 par
  • Flädje – 14 par
  • Holm – 14 par
  • Skogaby 14 par
  • Haverdal – 13 par

Det innebär att Rydö var den lättaste och Skogaby den svåraste om man ser till parsnittet per hål.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *