När semestern tar slut

Dagarna glider snabbt förbi, de passerar revy utan att man hinner blinka. Precis som vinden vid stranden, för den har knappt märkts de sista veckorna. Man vaknar upp på morgonen och undrar om det finns sand mellan tårna, alarmet på mobilen ringer och man trycker på stopp istället för snooze. alltså vem myntade det begreppet. Solsveda och kvava nätter har gjort att sömnen är totalförstörd och nu går man in i tredje arbetsveckan. Just det, det är ju denna vecka det åter är golf, har man tänkt på det sen sist eller vet man ens vd man ställde bagen. Antagligen inte! Dock blev man påmind av sin skörhet i helgen, en konsert och lite vätskeintag och söndagen var totalförstörd, en padelmatch på söndagskvällen och måndagen var förstörd. Det värker så i hela kroppen. Dessutom totaldäckad och skärrad igår, fick en stenhård smash rätt på struphuvudet och man segnade ner. Vad lär man av det, mer än att reaktionerna inte är de snabbaste längre.

Men nu glider vi så sakta in mot de allra sista dagarna av den gregorianska sommaren, vi tar djupa andetag och funderar lite sakta varför kroppen känns mer trött och sliten efter sol, värme och ledighet. man har ju för tusan varit aktiv och borde va i bättre form. Men nu lyfter vi blickarna framåt, samlar kraft så att modet finns där tills på lördag. Då är det golf igen, den här gången ser det ut som att det blir blött. fast å andra sidan har ju de där dagarna med utlovat regn i sommar blivit nada av. Så kanske kan man ta ytterligare en promenad utan paraply, med etanolhunden i koppel och med leende på läpparna.

Birdieboys tar sats mot de sista rundorna

En säsong som hittills bjudit på 6 olika vinnare och en nygammal bana skall komma oss till mötes. Tönnersjö står för dörren och med minnet av istappar på puttinggreenens flaggor och småkylig morgon, kommer vi nu att mötas upp en sensommarsmorgon i augusti.

Får vi en sjunde vinnare måntro?

Det finns givetvis de som så gärna vill se till att det blir så, de som har hornen utfällda och kommer att fightas, synas och höras. Här är några heta tips inför lördagen.

Börje Johansson

30 PLP (6:e plats)
Tänker lägga sig i striden på allvar

Magnus Bengtsson

31 PLP (7:e plats)
Det är nu eller aldrig. Det skall bli en vinst i år också.

Göran Backe

28 PLP (5:e plats)
En seger och han blir livsfarlig i totalen.

De stora utmanarna till att ta en plats i ledarbollen såsmåningom. Börje och Göran kan fortfarande nå totaltiteln och nu finns det inte utrymme för några safe-spelande gubbar, så de kommer att gå för det. Helt klart är att det kommer att tätna till ytterligare efter rundan på Tönnersjö, de jagande gubbarna har betydligt högre placeringar att byta ut.

Sen har vi ju de där lirarna som fortfarande har en rejäl chans men som spelar med mer än en skarp kniv mot strupen, de som verkligen måste få till det.

Simonsson

38 PLP (9:e plats)
Vet vad som gäller och han tänker bevara formen sen sist.

Claes Svensson

34 PLP (8:e plats)
han knyter näven, han vet att han har ett utomordentligt bra läge.

Sen har vi några som börjat hitta formen och frågan är om de kommer att fortsätta leverera. med ett nyvunnet spel och en känsla av att det finns mer har de alla möjligheter att avancera.

Källström

53 PLP (14:e plats)
Sist så satt det där och nu finns det bara en väg, mer!

Niklas Ljung

45 PLP (11:e plats)
Nu börjar det stämma och har ett litet läge.

Sen har vi de där spelarna som står och väger. Skall de stanna kvar i ingemansland eller? ja, här gäller det att få till det för att säsongen skall bli positiv, vid ett lyckande kan sommarens brunbrända leende leva kvar under hösten, vid ett misslyckande kan det lätt bytas ut mot mörka moln och funderingar.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *