För några år sedan…

Minns ni den där tiden då det var inne att va look alike med Sid Vicious eller Johnny Rotten. Det var populärt med utsvängda jeans eller som vi säger i götet, tjafs! Tiden då hockeyfrillan fick ett namn eller de som inte riktigt vågade raka skallen hade ett mer eller mindre spretigt igelkottsstubb på någon centimeter. Då det var populärt med totalrandiga tröjor och man drack öl ur burk. Den där tiden då männen började forma sitt skägg till stubbliknande kreationer och det var mysigt med pösiga kläder.

Minns ni när Dressman slog upp dörrarna och det nästan bara fanns två pubar i stan. Man skulle lätt kunna tro att det är en beskrivning av 70-talet eller början på 80-talet. Fast det är tiden då ett antal goa gubbar precis träffats och efter en eller annan pilsner på Harrys bestämt sig för att spela golf tillsammans. Det var på den tiden då Simonsson spelade golf i Jeans, Lalle alltid hade en kaffekopp i handen och Göran var en förebild för Stenson och Woods. Kanske var de efter sin tid, men roligt har de haft på resan. Många skratt har det blivit och en och annan skål.

Barnasinnet har levt kvar även fast det idag är mer Gentlemannamässigt såväl på som utanför banan. Stilen har förändrats och det yttre visar på viss mognad.

Från arkivet….

Det är nu 20 år sedan och denna glada barnaskara firar 20 år tillsammans. Ett jubileum värt att fira och till att börja med så görs det genom denna säsong och snart genom den 5:e utflykten utomlands. Den här gången beger sig Birdieboys till norra Tyskland och Timmendorfer strand. Räkna med att badbyxorna är packade och även barnasinnet. Visst, det står golf på programmet med det har alltid varit lika viktigt med tjo och tjim. Under vistelser tillsammans skapas minnen och bilder som både vill minnas och förträngas. Birdieboys har besökt Prestwick i Skottland, La manga i Spanien, Cascais i Portugal och Newport i Wales. Grabbarna ser nu fram mot Tyskland och det lär inte dröja länge innan tungt och gött tugg gör sig hörandes i de minibussar de kommer att färdas i.

En semester är en semester, en aktiv semester kräver sin vila. Att vila sig i form kan vara välbehövligt och det brukar göras på lite olika sätt. När vi tar oss igenom minnenas allé och bläddrar i arkiven så finner vi så mycket. 16 dagar utomlands, ca: 50 dagar på avslutningsorter och runt 170 ligarundor tillsammans samt ett antal kvällsrundor på stan så har det här blivit vår lilla golffamilj som väljer varandra.

Nu kör vi snart så det ryker!

Birdieboys anno 2009

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *