Vad gäller – Gubbe för gubbe

Ja, hösten är i analkande och Birdieboys går mot slutet av jubileumssäsongen. Tyskland står för dörren och där kommer fokus att vara på helgen som sådan och de tävlingar som arrangeras där. Blir som vanligt ett potpurri av olika tävlingar.

Men för var och en så har de två kommande ligaomgångarna kanske lite olika innebörd och fokus kanske kommer att skilja sig åt. Givetvis står nettoligan i fokus, men det finns så mycket mer att titta på och kanske försöka ge sig på.

Magnus Bengtsson

Delad fyra netto, så siktet är inställt och det är främst nettot som gäller. Ett år då paren inte kommit av sig själv så fokus kommer att få till detta spel. En bit efter sin Dreamscore, men lite under sitt totala snitt för netto. En delad tredjeplats i korthålen skall också försvaras. Frågan är om han är mer jagad än jägare själv?

Börje Johansson

Började säsongen finfint men har fallit i en liten svacka. Det gäller att ta sig ur denna. Finns fortfarande läge netto där han inte är helt nöjd med nuvarande 6:e plats. Bruttot skall det försvaras en tredjeplats i dagsläget. Tittar vi på snittet är det under det totala men betydligt högre en de senaste fina säsongerna. En rejäl satsning på enskilda hål för att förbättra årets dreamscore är också på tapeten.

Stefan Källström

Låt er inte luras av årets resultat och placeringar. Thomas har ännu inte fullgjort 5 rundor så det kommer att ske ett antal förbättringar. Vi kan ju faktiskt se att såväl par som bogey-% har blivit bättre. Så inför Tyskland blir han en joker, ett oskrivet kort som kanske spelar ut sina ess i rockärmen. Det är klart att han inte är 100 nöjd med en bästa score på 79 netto i år. Vi vet ju att det finns mer än så, det är bara en tidsfråga.

Göran Backe

Går från klarhet till klarhet. drivern sitter där och den osäkerheten är som bortblåst. En andraplats i korthålen ser riktigt fint ut och med och hugger på medaljer netto. Då krävs riktigt bra spel på de två avslutande, men räkna med en fullt fokuserad Backe som städat bort uppförsbacken. Göran är ett par slag bättre än sitt totala snitt netto och har nästan halverat skithålen. Kanske hugger han även på sin Dreamscore.

Jörgen Strandahl

Jörgen stack iväg som en raket i våras, men kraschlandat lite under sensommaren. Vårens spel ligger dock kvar och gör att han har alla möjligheter att slå alla möjliga rekord. Han kämpar fortfarande för en toppnotering netto. Ett bra resultat under de två sista och det lär vara i hamn. 13 slag bättre än det totala snittet netto talar sitt tydliga språk. Han är bara två slag från bästa dreamscoren, så det här kan bli en rolig summering. Tidigare som bäst 9:a netto. Det skall makuleras nu!

Jocke Söder

Det har harvat lite i år, men om Jocke drar det till sin fördel kommer han att kunna spela avslappnat och studsa tillbaka. En 6:e plats i dreamscoren och en 7:e plats i bruttoligan är två ligor han lätt tar upp kampen i. 4 slag efter snittet i år, men han har också 2 missade rundor. Revanschlusten är stor och var ganska säkra på att han vill visa att fjolårsspelet inte var någon tillfällighet.

Peter Nilsson

Vi behöver aldrig vara oroliga, han är med i toppen överallt. Ställer ryggproblemen till det? Det verkar inte så, för just nu tvåa brutto, netto och i dreamscoren. Satsar naturligtvis först och främst på nettoligan, men har ju hugg på korthålen och bara några få slag från bästa dream. Lägg till en andraplats i birdie så förstår ni att han går för allt. Peter ligger stabilt på ungefär samma % på hålen i år som de flesta andra år. Stabil där han är, andra måste överträffa sig själva för att slå honom.

Kent Johansson

Kent kommer att göra sin bästa säsong, med andra ord slå fjolårets resultat. Bara ett slag kvar i Dreamscoren. En tolfteplats i nettot och med en tredjeplats i bagaget så finns det utrymme för klara förbättringar i år. Räkna med fokus från första utslag och har han bara tålamodet att även om det går trögt, så kommer något resultat att förbättras avsevärt. Mer par i år och lite färre skithål, ja helt klart är att det går åt rätt håll.

Claes Svensson

Efter några år då det pendlat upp och mest ned verkar han nu ha fått styr på tillvaron. Årets bästa nettoscore utan tvekan och det är framförallt skithål och quattros som halverats. Claes har ett klart slagläge i nettoligan då han har två låga resultat i sin vinst och tredjeplats. Mer än tre slag bättre netto i snitt än 2021 och det är två rundor kvar. Finns även ett klart läge att hoppa uppåt brutto. Tänk en guldrunda i Tyskland, då är det upplagt för en spännande sista runda.

Stefan Källström

Stefan har siktet inställt på att göra sin bästa säsong. Några fina resultat på slutet ligger till grund för att avslutningen kan bli trevlig. Målet är att bli bättre netto än tidigare. 18:e hålet skall också få sig en puts. Framförallt har han förbättrat det där med att falla igenom på enskilda hål. Jämnheten är en dygd som fått en guldkant som glimmar. Han är redo för större bravader nu. Ytterligare en pallplats hade suttit fint.

Jörgen Simonsson

Segern på Vinberg var en skön upplevelse och han visade vad han kan. En 5:e plats i Dreamscoren talar om att det finns kapacitet och vi tror att han kommer att förbättra sina ställningar såväl netto som brutto. Han behöver få till det på resterande rundor då kommer han att le till slut. Lite över sitt totala snitt för nettot, så räkna med att han kan spela avkopplat och har allt att spela för.

Micke Åberg

Med en säsong som verkligen kan sluta i dur är det nu upp till Micke själv att spela den i hamn. Medaljlägen i netto, brutto, dreamscoreligan och överlägsen ledning i Korthålsligan. Är han den förvaltare som krävs. Hittills i år jämna låga nettoscorer och ett medel som får andra att rysa. Micke har iår verkligen gått till att vara en av de stora och befäster sin framskjutna position överallt. Frågan är nog vilken valör det blir på medaljerna, men räkna med att det är nettofokus som gäller.

Niklas Ljung

I år har det lossnat och Niclas träffar fairways och framtiden ser allt ljusare ut. Medaljplats i Dreamscoren och bästa placeringar i nettoligan och bruttoligan någonsin just nu. Hyfsat med i korthålen också och snittscorer som är bättre. Summera detta med att pricken över i:et ännu inte kommit. Niklas vill gärna se till att vinna en runda, något som saknas i meritlistan. Känslan är att det kommer allt närmare.

Lalle Johansson

Försvann fjolårsformen? Nix, det är bara så att Lalle haft otur med placeringar då han lidit lite av spelare med lägre HCP. Fjolårets snitt var dock enastående, men även i år ligger han under sitt totala snitt. Lalle missade senaste rundan och tappade lite i korthålsligan där han är regerande mästare. Vi tror att han kommer tillbaka och satsar på att återta en medaljplats där. Lalle har de två senaste åren skalat bort väldigt många skithål och är dessutom bara 3 slag från sitt bästa Dreamscore-resultat.

Stefan Thorvaldsson

Vad skall man säga? 9 segrar totalt hittills och i år ser vi ingen förändring på placeringarna. Ledning i brutto, netto, dream och birdie-liga och en grand-slam är inte långt borta. Vad satsar han på nu då? Givetvis nettoligan, men han har en trofé som saknas på hyllan och det är närmast flagg på avslutningen. Akilleshälen som han vill komma till rätta med. Stort fokus lär också bli på Tysklandslaget Beck’s.

P-J Glyssbo

Har haft en tung säsong med några missade rundor. Par-procenten har minskat drastiskt de senaste säsongerna men att kapaciteten finns där vet vi och kan även se det i Bruttoligan där han ofta kommer bra till på omgångarna. P-J vill nog bara spela säsongen i hamn och avsluta med en bra runda på Tylösand, en bana som troligen passar mannen som låtit drivern samla damm.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *