Micke Åbergs urverk tickar på

Micke hade en fantastisk vistelse i Tyskland. Golfmässigt satt det som en smäck och han har nu skapat sig bra förutsättningar inför avslutningen. I Tyskland kom han tvåa med sitt lag i Scramblen och slutade också tvåa i lagtävlingen. Individuellt så kammade han hem en fin tredjeplats i ligarundan och vann den avslutande rundan på magiska 61. Med detta vann han den individuella titeln som Tysklandsmästare.

TIC TAC TOE

Framgångssagan i Tyskland

Vad var nyckeln till din framgång i Tyskland?

Kan nog påstå att det var fokus och en enorm vilja att lyckas. Jag hade ju mycket att spela om och ville leverera. Banan passade mig också fint.

Vilken var känslan efter 61:an?

Den var helt obeskrivlig, lite euforisk. Så härligt att känna det där självförtroendet att bara gå fram och larma iväg slag efter slag utan att tanke. Ja, det här kommer att vara minnesvärt.

Hur kommer du att konservera formen fram till avslutningen?

Kommer inte att vara några problem. Det blir lite spel och jag har ju en hel del att lira för på avslutningen. Så träna, träna och träna samt bygga självförtroende.

Micke Åberg

Brutto: 4:a
Netto: 2:a
Korthål: 1:a
Dream: 5:a
Birdie: 4:a

Bruttoplaceringen blir hård att förbättra, men nettoplaceringen har han som en liten sten i fickan. Omöjligt att nå förstaplaceringen, men räkna med att han knyter näven och behåller silverpengen. Micke har en överlägsen ledning i korthålsligan, tror till och med att han kan hoppa över vissa korthål och ändå köra spiken i kistan här. Däremot tror jag han med sitt nyvunna självförtroende gärna vill sänka sin Dreamscore och kanske med en birdie till ta sig upp på andra plats i birdieligan. All statistik i år talar för att Micke gör en kanonsäsong. Tittar man på snitt och den jämnhet han besitter så har han lagt ribban för vilket andra spelare måste uppnå för att ha en chans. Urverket tickar på och det är bara att lyfta på hatten för en väl genomförd jubileumssäsong och vi tror att avslutningen kommer att gå i samma anda.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *