Cupens första omgång

Visst blir det en del intressanta matcher direkt i årets cup. Finns det någon lättare väg? Tror inte det och det står skrivit i det blå hur det kommer att gå.

Övre Bracket – Första del

Kent mot Källström, ja det är en oviss historia. Har Kent blivit varm i kläderna eller kommer Källström att blomma ut ordentligt direkt i år. Även den andra matchen känns oviss, där en av förhandsfavoriterna i Micke får ta sig an Simonsson. Jörgen som kan leverera utan dess like mot jämne Micke, frågan är om Jörgen kommer vältränad och i form. Micke lär ha gjort sina rundor innan denna. Så det är upp till bevis.

93 - 87
Full tid
88 - 87
Full tid

Övre Bracket – Andra del

Strandahl, som började så fint i fjol mot Thomas som letar efter stabiliteten. Känns omöjligt att förutspå, troligtvis blir det jämnt men det kan också bli storseger åt endera hållet. Strandahls två senaste öppningar på Haverdal har haft ca: 40 slags skillnad. I den andra matchen på den här halvan möts de två meriterade gubbarna Nilsson och Thorvaldsson. Ingen lär ha förberett sig speciellt bra, men vi vet att båda kommer att leverera. Frågan är vem som gör det bäst?

73 - 73
Full tid
79 - 75
Full tid

Undre bracket – Första del

Jocke mot Niklas, ja de kanske kommer att se mycket av varandra under året. Nu möts dessa långtslående gubbar direkt i cupen. Vem håller sig på banan, den som gör det får tipset. Kanske får vi en indikation direkt på första hålet. I den andra matchen får vi en ren brödrakamp och är det så det skall ske, när Börje efter 8 raka segrar i cupen vinner mot sin brorsa. Börje får gälla som favorit men för varje match kommer han allt närmre första förlusten.

72 - 80
Full tid
70 - 82
Full tid

Undre bracket – Andra del

Ett riktigt prestigefyllt möte väntar då Claes tar sig an Magnus. Svårbedömt och vi vet att Magnus brukar hålla ihop det tidigt på säsongen och framför allt på Haverdal. Frågan är vart vi har Claes, är han på G eller har han vilat sig i form alldeles för länge? I den andra matchen, även den väldigt svårbedömd möts förra årets sista segrare P-J och den alltid stabile Backe. Frågan är om P-J konserverat formen eller om det blir ett debacle.

80 - 82
Full tid
72 - 76
Full tid

Double Elimination – För tredje gången

Det är alltså dags för tredje upplagan av Double Elimination. Börje är fortfarande obesegrad och har två inteckningar av finaste valör. Nu ställs han mot Lalle, som känner honom innan och utan, vi får se om Lalle kan sätta käppar i hjulet. Det känns ovisst på flera håll och ett antal jämna fighter lär spelas.
Ni kan givetvis alltid följa spelschemat här:

Double Elimination – 2023 – Birdieboys 2023

Vid lika resultat har det tidigare varit lägst HCP som avgör. Vi tar bort denna särskiljningsfaktor och väver in det i spelet istället och den som vann senaste hålet.

Exempel: Lalle och Börje slutar båda på 72. Lalle fick ett par på sista och Börje en dubbel. Då går Lalle segrande ur striden. Kanske ändå en lite fördel spelare med lågt HCP, men ändå med i spelet. Lika vid sista, så blir det näst sista.

FJOLÅRETS FINALISTER OCH CUP ÄR NU HISTORIA

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *