Den 21:a säsongen på ingång

I 20 år har gubbarna i Birdieboys harvat och jublat, skrålat och berättat skrönor. De medelålders männen har även tillsammans skapat ett och annat gott minne och kanske några mindre angenäma. Killarna lyfter nu lite lätt på täcket, sticker ut tårna i morgonluften och konstaterar, inte ännu… vi har ju fått leva i en tid då vi vet vad snooze innebär.

Allra första säsongen 2003 testade de varandra och några gick som raketer, medan andra lutade sig tillbaka och mumlade gott för sig själva, de får la spralla av sig. Första säsongen åkte gänget till Isaberg på avslutning och just avslutningar har blivit ett stående och härligt inslag bland dessa atleter.

I ungdomlig anda har de tagit sig an Skottland, Spanien, Portugal, Wales och Tyskland. Det har svingats till höger och vänster, upp och kanske framför allt ned. Frågan är om de redan nu börjar snegla framåt och ett koncept 2025. Det är ju inte utan att man börjar se tunneln lite grumligt, de där 40-åringarna som svingade friskt har nu bytts ut mot ett gäng mer välmåendemän i 60-års åldern som med tydlighet gör sin röst hörd, allra mest i mindre vakna ögonblick.

Årets säsong är alltså på ingång och den känns mer oviss än någonsin. Vi har ju konstaterat att det tätnat, hcp har satt sig och allt fler vinner varje år. Trots att en gubbe vunnit hälften av säsongerna och att han dominerat de senaste två betänkligt så ser vi när morgondimman lättar ett ljus i horisonten. Vem är det som står och knackar på dörren? Det var ingen som stod bakom dörren när Gud delade ut hjärnorna, så det kanske är fler som har vridit om nervtrådarna och bildat rejält med adrenalin inför året.

Det som en gång var en brokig skara ungdomar som lekte och använde golfbanan som sin lekplats använder samma lekplats 20 år senare, det är bara verktygen som har förfinats och pondusen som fördubblats. Det lustfyllda lärandet är av vikt för det dagliga välbefinnandet, så jargongen är klockren och bakom allt detta finns ändå tävlingshorn i pannan, frustration bland träden och en vilja att vara med och leka.

Genom åren har det swishat förbi begrepp i ligans historia, tänk vi fick även vara med om swish, inte bara snooze. Vi kan lätt avslöjas då vi inte är medvetna om alla titlar och begrepp. Fast de flesta känner ju till Double Elimination, Hall of Fame, korthålsliga, Raiders Cup, Tio i Topp, våra värsta år.

Man kan säga att Dead men walking och de vandrar nu sakteliga in i säsongen 2023 och dagen till ära har all snö regnat bort. Let’s be carefully out there!

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *