Döda poeters sällskap

Då börjar det bli dags att förbereda sig för Laholm och kanske fokusera lite extra på vissa hål. Det blir tre lömska hål i denna omgång av Dead men Walking. Hål 1 & 18 är ju par 5 och hål 11 ett par fyra med böj.

Vallen 18-hålsbanan | Laholms Golfklubb (laholmsgk.se)

Hål 1 känner vi alla till, vi har alla varit i träden till höger på utslaget eller nära drivingrangen på andra transportslaget, någonstans uppe på vallarna. De flesta har skickat inspelet över green in i ormbunkarna eller puttat för långt och rullat nedför slänten igen. Källström är i ensam majestätisk ledning med sina 9 slag på Haverdals 1:a. Följd av Magnus, Stefan och Kent med sina sju slag. Ja, det gäller att inte vara morgontrött.

Omgångens 10:a blir hål 11 då det handlar om matkoman, vi vet ju att tian, det lilla korthålet leder oss in till kaffet. Simonsson var den som vilade bäst sist och var tröttast vid utslaget på 10:an. Hanleder med sina 8 slag följd av Kent, Strandahl och Niklas med 7 slag. Nu får vi se vad kiosken har att erbjuda så där på eftermiddagskvisten.

Sista hålet och tröttheten börjar slå an, ett långt par 5 där öppningen handlar om att slå rakt och långt. Vinden, slicen och annat vill gärna dra bollen till höger för att göra hålet så långt som möjligt. Har man tur så hamnar man uppeggad innan dvalan och inte i skogen. Greenen brukar de flesta lösa galant. Förhoppningsvis var det en engångsföreteelse för den vältränade Göran att han tog ledningen med sitt fulla hus på Haverdal. Tätt följd av Niklas. Nu är det nya tag så håll i hatten.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *