Thomas klar för final

Det spelades två matcher i Double Elimination (Cupen) på Holms golfbana. Det var en semifinal och en kvartsfinal som gick av stapeln. Det är bara att gratulera Thomas till alla sköna framgångar just nu och han spinner vidare på inslagen bana. I semifinalen mötte han Kent och båda hade redan tagit sig längre än någonsin tidigare.

Thomas har haft en tuff resa fram till finalen men alltid dragit längsta strået. I första rundan mötte han Strandahl och där slutade det 73-73 och Thomas vidare på lägst hcp. I kvarten mötte han Stefan och var uträknad efter nio, men visade en stark sida och ett oerhört psyke och vann med 73-75. Efter nio spelade hål på Holm mot Kent hade Thomas fortfarande 4 slag kvar att ta. Det var på hål 4 (13:e för dagen) som han tog sig förbi.

75 - 71
Full tid

I kvartsfinalen mellan Börje, som vunnit de två tidigare cuperna och Jocke så började herr Söder formidabelt. Börje skulle ta in tre slag. Efter fem hål var det hela 6 slags skillnad, men när Börje sedan kontrade med en birdie och Jocke hamnade i tjockgräset, så tappade han spelet och bilnycklarna. Efter nio hål var Börje tre slag före och kunde tryggt bevara och utöka ledningen in i mål.

Imponerande spelat av Börje som har så få misstag, är säkerheten själv på utslagen. De har dessutom fått lite extra längd och med ett oerhört säkert närspel har han nått en nivå som gör att han i år kommer vara en het kandidat och känslan är att det kan bli tronskifte i bruttot. Börje spelar fantastiskt just nu.

80 - 72
Full tid

Den sista kvartsfinalen mellan Göran och Claes får nu spelas på Skogaby och segraren där får ta sig an Börje i en semifinal.

Double Elimination – 2023 – Birdieboys 2023

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *