Inför höstomgång 8 – 23 & 24 september

Då skall vi se om vi kan reda ut lite. Har varit i kontakt med lite olika klubbar och tittat på hur ni svarat på enkäten. Därefter fattades ett beslut :-). Tänker att vi kan föra lite diskussioner på Skogaby. Jag har bokat men kommer att behöva återkoppla på måndag nästa vecka.

– När vi kommer dit har vi nog vunnit det mesta redan! – Ja, då kan vi koppla av och fokusera på Kullamusten!

Ligaomgångshelg – Mölle GK

Mölle är en av Sveriges mest klassiska golfbanor, tillika en av de vackraste. Banan är utlagd i Kullabergs naturreservat vilket gör en golfrunda på Mölle till något alldeles extra. Mölle Golfklubb anlades 1943 av banarkitekten Ture Bruce.

Tanken är att vi spelar en ligaomgång på lördagen och någon form av scramble, Irish greensome eller liknande på söndagen.

Banan

Inget hål är det andra likt på Mölle. Varje hål har sin egna charm och många hål anses något udda, något vi är mycket stolta över. Det finns dock tre hål som sticker ut lite extra. Trean med sin brittiska känsla där du ser tre olika hav från tee och spelar upp mot den upphöjda greenen omgiven av enebuskar och fyren i bakgrunden. Sjuan och åttan som korsar varandra är både utmanande, annorlunda och utsikten kan inte beskrivas med ord.

Fakta om banan

18 hål
Par 70
5 292 meter från gul tee
4 617 meter från röd tee
3 843 meter från orange tee

Boende – Kullagårdens Wärdshus

Restaurang, Hotell & Konferens i Mölle: Kullagårdens Wärdshus. (kullagardenswardshus.se)

Vi kommer att bo på Wärdshuset som ligger på banan. Det är ganska små men romantiska rum.

Kullagårdens Wärdshus

Dubbelrum
Mindre dubbelrum
Enkelrum

Priser

Mölle GK:s greenfee är i september 800:-.

Det förslag jag fått från Kullagårdens Wärdshus är ett golfpaket med green-fee lördag och söndag, boende med frukost, 2-rätters middag är:

Boende del i dubbelrum: 2940:-
Boende del i mindre dubbelrum: 2840:-
Boende enkelrum: 3200:-

Just nu hade han 5 db lediga, 1 db mindre och 3 enkelrum. D.V.S 15 platser! Vet att det finns möjlighet till extrasäng någonstans.

Efter era val i enkäten

De flesta valde Mölle. mer än 50% valde Mölle framför Bjäre, Karlshamn, Wittsjö, Båstad eller annat. 73% föredrog spel på samma ställe. Tänker att vi splittrar kostnaden oavsett rum. Här har jag bara gjort en prel utifrån lagen.

Behöver givetvis svar från @strandahl @P-J @Thomas @Simonsson

SpelareÖvernattningSpel lörSpel sönRumKommentar
Stefan ThorvaldssonJaJaJaDb BE
Claes SvenssonJaJaJaEv: Utlandet
Lalle JohanssonJaJaJa
Joakim Söder JaJaJaDb PO
Börje JohanssonJaJaJaE
Micke ÅbergJaJaJa
Peter Birdie NilssonJaJaJaDb BV
Magnus BengtssonJaJaJaEEv: Redo för Comeback
Kent JohanssonJaJaJa
Niclas LjungJaJaJaDb PO
Stefan KällströmJaJaJaDb BVEv: Drott
Göran BackeJaJaJaDb BE
Thomas Larsson
Jörgen Strandahl
Jörgen Simonsson
P-J Glyssbo

Mölle mer än bara golfbanan

Som sagt var, Mölle GK ligger inne i naturreservatet och det är ett stenkast till Kullens fyr. Kullagårdens Wärdshus ligger på banan och har en underbar restaurang där vi äter på kvällen och även frukostar. Sedan är det bara en liten kort promenad ned till Ablahamn för ett litet dopp efter rundan. Ablahamn är en pittoresk och fotogenisk kullerstensstrand som bara är wow.

Restaurangen

En unik miljö i Mölle

Vårt vackra värdshus ligger inbäddat mitt bland grönskan i Kullabergs naturreservat, där två hav möter karga klippor. Ett besök i vår restaurang är inget annat än slående, där stora fönster vetter åt båda håll. Njut av utsikten över Skäldervikens ståtliga hav åt ena hållet eller bokskogen åt andra. Tittar du ut över havet, kan du ha turen att se lekande tumlare.

Både vår bistrorestaurang och matsal är öppna varje dag. I bistron samt på uteserveringen är hundar varmt välkomna. Din fyrbenta vän får alltid en kallt, gott vatten när ni kommer, och det finns tuggben att köpa i restaurangen.

All mat och dryck vi serverar ska vara av högsta kvalitet, lagad från grunden med omsorg. Vi använder oss alltid av lokala råvaror efter säsong, i största möjliga mån. Vi samarbetar med flera lokala leverantörer i Kullabygden och Höganäs kommun. När vi inte bakar själva, köper vi bröd och bakverk från Conditori Öresund i Viken, och korven i golfkiosken lagas av Per, också i Viken. Naturligtvis kommer vårt kaffe från Zoegas rosteri i Helsingborg.

Viktigheter

Bara några kilometer från vårt vackra värdshus, ligger Kullabergs Vingård. På över 12 hektar bördig mark, odlas druvor som förädlas till friska, fylliga viner. Ni hittar många av deras goda vita viner på vinlistan i vår restaurang. Även mousserande, rosévin och torr äppelcider finns att tillgå.

Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska Vinpris av Skånes Gastronomi med motiveringen:

“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”

I restaurangen hittar du även öl från Höganäs Bryggeri, och självklart den goda Kullamusten.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *