Mindre än 48h

Hasse börjar bedarra, men lämnar efter sig en osedvanlig stor mängd väta. Frågan är om det blir mycket rull på Falkenberg eller om det blir pluggade bollar istället. Banan är tuff nog utan extra svårigheter, där finns både längd och böjar, kullar och tallar. Har vi någon som kommer att reda ut det här?

Micke Åberg tror att hans hook kommer att betala sig på vissa hål och vet att om det är en bra dag så kommer längden att vara tillräcklig. Han hoppas dock att det torkar upp rejält då hook-skruven är den som ger mest rull. Han förbereder sig också för en och annan birdie!

Att alltid slå rakt är en konst, men vi har ett antal spelare som är ganska duktiga på det och när det kommer till Falkenberg så vet vi att det är ett gynnsamt slag.

Börje Johansson är en av killarna som har en hammare i bagen, han slår ned spikarna spikrakt. Han uttrycker dock viss oro för att det är blött och att längden kanske inte räcker till. Vi som gått jämte Börje de senaste rundorna vet dock att han utökat längden såväl på driver som annat varje år. Han hoppas också på att korven är lika god norrut!

Göran Backe är en annan lirare som blivit självklar från tee, drivern går som ett tungt spjut genom vinden och längden har ökat avsevärt. Det är nästan så man undrar vad som hänt? Göran grubblar lite över Falkenbergs bunkrar och lägger upp en strategi om att spela så rakt som det någonsin går.

Visst finns det snedseglare också, men dessa har förkovrat sig och är nu mestadels på banan, kanske t.o.m på fairway. Lägg till ett lyckoslag ibland och det kan bli riktigt bra. Det finns ju ett antal hål på banan som är upplagda för lite slice-skruv om man klipper iväg bollen långt.

Niclas Ljung har verkligen tagit tillfället i akt och börjat jaga både det ena och det andra. Han är där och nosar såväl brutto som netto och till stor del beror det på ett säkrare spel där skogsdungar och trädridåer är utbytta mot fairways eller minimal ruff. Kan han leva upp till spelet på Tönnersjö?

Jörgen Simonsson har haft det lite tungt ibland, men vi minns Falkenberg som en bana där 16 hål brukar gå galant. Vi vet alla Jörgens kapacitet och får han bara lite koll på skogskanter och huvud så kan han bli livsfarlig. Vi vet att han slår högt och långt, men behöver han slå så långt? Jörgen lovar att hn kommer taggad till rundan, inställd på en sak och det är vinst.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *