Korthålen är poängsamlare

Vi har ju tidigare nämnt Kents formidabla korthålsspel. Han leder med 7p med tre rundor kvar. Detta har han givetvis spelat sig till själv, els genom att vara med på alla rundor men även genom att göra det på ett gediget sätt.

– DET KORTA SPELET ÄR VIKTIGT.

Tittar vi på snittvärdena så får vi fram andra storspelare på korthålen. Nämnas kan i alla fall Jocke Söder. Jocke får i genomsnitt 2,47p per korthål, följd av just Kent på 2,21p i snitt. Det är klart att värdena påverkas av hur många slag vi får, dubbla slag till godo på korthålen brukar leda till goda resultat. Tittar vi rakt av på slagen så är det bara 2 spelare som i år ligger under 4 slag i snitt per korthål och det är Börje & Jocke. Jocke använder i snitt 3,59 slag per korthål och Börje 3,91.

Det är ganska små omkastningar från en runda till en annan. Vi kan se att kent stack iväg ganska tidigt och att Micke försökt hänga på. Stefan, Niclas och Göran går mot att göra upp om bronspengen. Alla spelarna topp 5 har deltagit i alla rundor. Det är 7 spelare totalt som varit med på alla rundor och det är klart att det gynnas i detta upplägg.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *