Vem tar tag i taktpinnen?

Birdieboys står inför en dramatisk upplösning anno 2023. Flertalet spelare har slagläge och redan på Rydö kan några skapa ett riktigt bra utgångsläge. Många suktar efter att få gå i ledarbollen på Tylösand, men det finns bara plats för fyra. Varje runda är jämn och vi inväntar fortfarande de där toppresultaten. Kent och Källström har lyckats kliva ned under 70. Nu är det dags att spänna bågen och visa musklerna. Den som håller nerverna i styr och har dagsformen, han kommer att känna sig tillfreds efter Rydö.

De har fantastiska utgångslägen

Börje har två segrar och en tredjeplats. Han vet att han behöver få två hyfsade resultat av tre. Rydö har funkat förut och frågan är vart fokus kommer att vara. Nettoligan eller finalen i cupen. Troligen krävs ett toppresultat till för att nå ledarbollen.

Niclas har flugit upp på segerhimlens toppar med två raka segrar. Nu är det upp till bevis på Rydö, lyckas han där och förutsättningarna är briljanta för ledarboll och kanske till och med en totalseger.

Thomas har med sin fina inledning av säsongen satt sig själv i positionen att det är upp till honom. En fin notering till och ledarbollen är inom räckhåll. Hur kommer spelet och axeln att leverera på Rydö. Det finns ljuva minnen härifrån.

Främsta utmanare till ledarbollen

För spelarna ovan kan det räcka med ett hyfsat resultat av två för att nå målet. De som utmanar främst behöver nog 2 hyfsade resultat.

Göran har 4 gångbara resultat men inte kronan på verket. Så utgångsläget är ljust, men det skulle sitta bra med den där kronan. Han har det i egna händer och vet att Mölle så småningom är en kortare bana som kommer passa honom perfekt.

Han går från dimma till klarhet och spelat med kniven mot strupen tidigare. Nu har han 4 bra resultat, men även han saknar kronan på verket. Peter kommer troligtvis att ta över ledningen vid ett hyfsat resultat. Ledarbollen känns som en boll för honom.

Stefan är alltid med, men tillfällena blir färre nu. Vi vet kapaciteten men det kommer att krävas två toppresultat. En seger skulle definitivt göra att han är med i diskussionerna och om han skulle missa ledarbollen kommer besvikelsen att var stor.

De med knivens egg mot strupen

Fortfarande finns det flera spelare som kan lägga sig i såväl totalen som att nå ledarbollen. Tillfällena sinar dock och det kommer att krävas ett hyfsat och ett toppresultat på de två kommande rundorna.

Jocke har samlat ihop 4 rundor hittills och har två riktigt bra resultat. Det kommer att krävas två till för att nå ledarbollen och för att vara med och slåss om totalen. Ingen omöjlighet. Rydö är en bana som borde passa Jockes spel och här kommer det att vara fokus.

Micke letar febrilt efter det lilla extra. Sin vana trogen har han fortfarande alla möjligheter, men även här krävs det nog minst 2 stycken topp 4 för att nå en eventuell ledarboll. Micke har sin seger i bagaget och den kan visa sig guld värd.

Även P-J hade haft samma förutsättningar, men eftersom han inte kommer till start på Rydö mörknar hans möjligheter avsevärt. Lalle hade haft en chans men då även han inte kommer till start känns det mörkt även här. Simonsson har möjligheten vid två riktigt bra prestationer. Även för Kent och Källström krävs nog storspel om de skall nå en ledarboll. Men två vinster och de är hemma. Även Strandahl skulle kunna få till det vid två segrar. Källström som inte kommer till start på Rydö kommer givetvis att få det svårt.

Hur räknar vi om det blir lika?

Ja det kan ju vara en fråga värd att svara på för scenariot kan ju uppstå efter att säsongen färdigspelats, men också inför vilka som får äran att gå i ledarbollen. Slutar eller står man på samma PLP har vi tidigare räknat och rangordnat enligt följande.

  • Flest segrar
  • Flest tvåor
  • Flest treor
  • Flest fyror

Just nu har Börje och Niclas två segrar. P-J, Stefan, Micke, Källström och Kent en seger var.

Inför ledarboll

Om vi tittar på de PLP som gubbarna i toppen har och som de måste ta med sig i beräkningen inför en eventuell ledarboll så har vi följande förutsättningar.

  • Börje 5 plp
  • Niclas 7 plp
  • Stefan 8 plp
  • Peter 9 plp
  • Thomas 9 plp
  • Jocke 11 plp
  • Göran 12 plp
  • Micke 14 plp
  • Kent 15 plp
  • Simonsson 16 plp
  • Strandahl 19 plp
  • Claes 34 plp

För de som inte kommer till start hade siffrorna varit P-J (12 plp), Lalle (17 plp) och Källström (19 plp). Så vi förstår att det är dagsformen och resultatet på Rydö som skapar våra förutsättningar inför fortsättningen.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *