De tre guldjägarna

Det är mycket som är mer eller mindre avgjort inför sista rundan. Dock skall man aldrig ropa hej förrän man är över bäcken. Dock är Nettoligan väldigt osäker ännu och tre man har chansen att nå den åtråvärda trofén. Det handlar om Stefan, Niklas och Börje.

Vid en liten snabbanalys kan vi se att de varit bäst i bollen tre gånger var. Helt klart är att var och en måste spela strålande. Börje är tvungen att vinna, Niklas måste var minst 4:a om Stefan missar. Givetvis har vi en drös med andra spelare som gärna sätter käppar i hjulet för någon.

Intressant blir det att se antalet slag som varje spelare erhåller på Tylösand. detta ihop med banans karaktär kommer att fälla ett litet avgörande. Niklas har i runda slängar 10 slag till godo på Stefan och 8 på Börje. Tittar vi hur det gått under året har skillnaden mellan Niklas och Stefan varit brutto: 13-11-7-24-4-6-2-19.

Placeringsordningen kan ibland fälla avgörande. D.v.s. om två gubbar hamnar på samma poäng (PLP). Då har vi sedan tidigare följt urskiljning via mest antal 1:or, sen 2:or, 3:or. Just nu har Niklas 3 vinster medan Börje och Stefan har två var. Därav har vi ju Peter som faktiskt rent teoretiskt kan komma ned i samma poäng som Stefan, men som inte har någon seger i år.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *