Grubblarens grubblerier

Det här spelet består av missar. Den som missar bäst vinner.

Ben Hogan

En golfare går aldrig igenom en karriär utan funderingar, sällan en säsong utan misslyckanden och nästan aldrig en runda utan OM! Golf är en berg och dalbana som kastar oss mellan höga höjder och riktiga bottennapp. Det gäller bara att tro, en tro utan religion som bara bygger på kunskapen och vetskapen om att lite jävlar anamma och lite tur ibland medför att det likt en trisslott plötsligt är där igen.

Idag skall vi fokusera lite på Claes, som haft en tung start på säsongen. tankarna har flugit och farit, bollarna likaså. Allt som oftast in på hålet jämte, ibland i en buske, ibland bland träd och några gånger i en skog. Det har riktigt knakat i fogarna och de gråa håren börjar komma. Vad är det som gjort att det inte blixtrat till i år? Under några säsonger har Claes varvat riktiga djupdykningar bara för att sen stå som segrare nästa runda. Dock inte i år och golfklubborna får mer aggressiva blickar än värme i form av puts och vård. Dock vet vi att han ofta har en förmåga att tända till under avslutningar, förstöra för de som slåss :-).

#
2
Namn
Claes
Nationalitet
sweSverige
HCP
23,8 (+2,7)
Club
Holms GK
Clubs in bag
Callyway XR Series
Bästa Brutto
85
Bästa Netto
67
Bästa Dream
73
Driver
Callaway XR
Favorite Weapon
3 Fairway Wood
Balls to play
Den jag hittar
Favorite course
Holm, snart Golfarenan
Wants to play like
Ballesteros
Best BB moment
Twenty Ten
Nuvarande lag
The Purple Ospreys
Leagues
Birdieboys Tournaments, Birdieliga, Birdieboys seriespel, Birdieboys team leugue, Dreamscore, Korthålsliga, Birdieboys Leugue
Säsonger
2020, 2021, 2023, 2022, 2024
Birthday
6 februari, 2020

Resultaten i år har varit långt ifrån bästa resultaten på 67 netto och 85 brutto och med lite nedstämda kommentarer, dock med glimten i ögat konstaterar han att utkomman av golfspelet inte är där han vill. Även korthålen där inte drivern används har inte suttit där, men man kan vända på det och se att det finns så mycket att göra och med en bättre avslutning på säsongen finns det placeringar och spel att inhämta. Med en 14:e plats netto och en 13:e Brutto så är det klart att den forne mästaren inte är nöjd, han hade högre målsättningar än så.

Det kunde varit värre; Jag kunde ha varit allergisk mot öl

Greg Norman

Golf på vår nivå är ju bara en lek, ok med visst allvar ibland. De flesta har ju någon form av horn. Dock så finns det alltid något att se fram emot. Vi vet ju att Claes ofta suttit där med en bägare fylld till bredden, leendes, njutandes och knytit näven i skyn. Var så säkra på att det kommer vilken dag som helst.

Om det är någon gång man riktigt skall chansa och utse en het potatis, så är det nu. Vi vet att Claes inte är nöjd och vi vet att ju längre tiden går ju närmare kommer den där dagen då allt, eller åtminstone hälften sitter. BB studio tror att den dagen nu är här, en runda för tidigt innan avslutningen. Han brukar ju slå till på avslutningen, men nu väntar Tylösand Norra. en bana med långa hål och breda fairways, en bana förvisso med stora träd, men de är relativt glest placerade. Det är en bana där det är relativt svårt att hitta andra fairways, så vi tror att detta är en bana som passa Claes.

Faktum är att Claes haft lite missflyt i år. I cupen åkte han ut mot P-J med minsta marginal och i Loser Bracket endast med två slag mot Simonsson. Vi vet också att han har en gedigen statistik med goda resultat. Sedan 2009 den 5:e mest vinstrike ligaomgångsegraren med 9 vinster, lägg därtill 10 rundor som runner up! Vi vet också att han vann ligan 2010 och kom två 2004. Vi vet också att han ofta är långt fram när det gäller bruttoscorer och har två Runner Ups i bruttoligan från 2003 och 2004.

Så räkna inte ut honom. När han väl tittat tillräckligt länge med en arg blick på klubborna, spelat lite padel, gjort några pizzor på grillen då kommer han laddad och vi blir inte förvånade om EKG-mannen hoppar tillbaka. Snarare så tror vi på det!

Jag tycker att alla fairways skulle vara smalare.

Då skulle alla vara tvungna att spela från ruffen, inte bara jag.

Seve Ballesteros

Vi får se det från den positiva sidan, med de senaste fyra rundorna i ligan bör Claes ha fått ett antal slag extra att nyttja och vi tror att det inte kan bli så mycket sämre, vi tror på dig Claes och vet att du kommer att njuta av den där öln på Bjäre!

Sharing is caring!

En kommentar

Gå med i konversationen

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *