Årets guldgosse blickar framåt

Det är inte så konstigt att han ler, njuter av tillvaron som golfare just nu. På Tylösand bärgade han sin andra seger och har dessutom andra fina resultat. Han har nu skapat sig absolut bästa utgångsläge inför avslutningen, inte helt fel att säga att han nu seglat upp som favorit till slutsegern. Vi talar om Lalle Johansson!

SEGERVITTRING

Det är ganska mycket som talar för Lalle i år. Han har två segrar, senast på Tylösand och sedan tidigare på Örestad. Dessutom en fin andraplats på Rydö. Just nu 3plp ned till guldsitsen, men pojken med guldbyxorna har två högre scorer som kan bytas ut, en sjua och en 8. Så vi kan inte annat än acceptera det faktum att Lalle själv har spelat sig till denna position,

Vad är det som hänt i år?

Spelmässigt så har det varit ett lyft, såväl stabilitet, längd, färre duffar och rakheten i slagen är kvar. Med etta kommer också resultaten och vi kan också se en spelare som låter varje boll betyda något, som inte ger upp, som hittat guldkantad spelglädje.

Lalle har sedan tidigare en 4:e plats i ligan netto och en 8:e plats i bruttoligan. Är han redo att ta steget in i Hall of Fame? Mycket talar för det för inget talar för att kurvan skall förändras. Årets facit är minst sagt imponerande.

Lalle Johansson

Semifinal i Cupen
Lagmästare med Green Hawks
4:a i nettoligan (4 bästa)
9:a i bruttoligan (8 bästa)
Dreamscore 81 (79 bästa)
1:a Korthålsligan netto
3:a Korthålsligan brutto
4 pallplatser i korthålsligan
71,6 medelnetto (80,2 i fjol)
Inga ölbollar

Ja listan kan göras lång och med nerverna i styr så pekar inget mot att Lalle inte skall fortsätta sin fina säsong på samma vis. Nu skall vi tillbaka till Bjäre, där vi vet att han alltid lägger sig i tid för att fokusera på avslutningsrundan. Faktum är att det är så härligt att se en spelare blomstra och spela med självförtroende. Den spelare som uppträdde på Tylösand går inte att ta miste på, minnet av de uppgivna hålen är som bortblåst. Även en delad andraplats i mest värdefulle spelare i lagtävlingen talar också om att Lalle har koll på läget i år.

Vi önskar honom lycka till på avslutningen, han har spelat sig till förutsättningar som han kämpat för länge. Det är bara att pegga upp!

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *