Korthålen – avgörande faktor

Korthålen har stor betydelse, det är ofta där man har stor chans att göra bra resultat. Spelare med lite fler slag har lättare att ta för sig här. Det har visat sig under året och det är stor skillnad i hur många poäng man samlar på korthålen mot övriga hål. Hittills, om man deltagit varje runda så har vi avverkat 32 korthål.

Är det på korthålen Lalle knäcker de andra?

Lalle har ju som ni förstått en betryggande ledning i korthålsligan om vi ser till nettosnittet. Han är även i toppen och slåss när det gäller bruttotoppen. Att det är så stor skillnad kunde kanske ingen förutspå, men Lalle har samlat ihop hel 73 poäng på sina korthål. Det är 8p mer än någon annan mäktat med.

MARIESTAD I MUNGIPAN ÄR DESSUTOM BORTA!

Om vi fortsätter ner i registret, så kan vi konstatera att det är lättare att ta sig fram till hål på korthålen. Det är mindre slag, och mindre chans till duffar mm. På andra plats i mest samlade poäng hittar vi Kent. Även Kent har spelat 32 hål och samlat ihop totalt 65 poäng. Det är där han tar sina största skalper och vi är övertygade om att det kommer att komma mer, även på de längre hålen.

PÅ KORTHÅLEN SIKTAR JAG IN MIG PÅ FLAGG!

Kent är också delad tvåa i korthålsligan med sina 2,03p/hål. Denna delar han med en spelare som inte spelat alla rundor och som senast gjorde ett rejält skutt uppåt. Det var Jörgen Strandahl som klämde till med en fjärdeplats i ligaomgången och som dessutom toppade korthålsomgången. Så även Jörgen har 2,03p/hål!

DET GÄLLER ATT TÄNKA KORT MEN STORT!

Så korthålen är en avgörande faktor för många och de skiljer sig lite om vi jämför med de lite längre hålen. Det är 10 korthål kvar, där varje hål av de 5 på Bjäre kommer att spelas två gånger. Tror vi kan räkna med ganska många fina resultat här och det gäller att planera hålen, fokusera och våga.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *