Vem kommer att flyga?

Vi har också tre spelare som fortfarande har en teoretisk chans att nå titeln i år. Dock kommer det att krävas ypperligt spel båda dagarna, så räkna med återhållsamhet på banan under lördagen. Delmål 1 lär vara att ta sig upp till placeringsboll 5-8 och därifrån skjuta vilt. Dit är det inte långt och ganska troligt att någon tar detta kliv, tar chansen att vara flygfärdig för större uppdrag.

En albatross som vill slåss

Thomas Larsson har övertygat i år och för att hamna i guldsits krävs troligen en seger och en andraplats, samtidigt som bl.a Lalle misslyckas. Så tuffa förutsättningar gäller, men Thomas har en seger i år och ett fantastiskt resultat på 63. Lägg till en 69:a och en snittscore på 73,2 så är han nog ganska nöjd. Dock tror vi det finns mer och bli inte förvånade om ytterligare resultat kommer att pressas.

THOMAS LARSSON

Thomas dilemma under året har varit korthålen, så fokus där och stordåd kan ske. Han leder dessutom en av de mest prestigefyllda tävlingarna, nämligen ölbollsligan. Thomas är bara ett slag från sitt rekord i dreamscoren och tittar vi på just den så ser vi lite spridda skurar. Det behövs något par på ett enskilt hål eller varför inte en birdie. I år har han i allafall bogey som sämst och vi konstaterar att gentlemannen är på G!

En gam som vill ha mer

Han höll i 18 hål på Laholm, han lyckades med bedriften som han väntat på. Vi vet alla att det finns där, med långa fina höga slag. Problemet har varit att det alltid kommer några riktiga skithål. På Laholm gjorde det inte det och med en runda på 66 tog han segern där. Jörgen Simonsson har liknande förutsättningar som Thomas, det kommer att krävas toppresultat, men det finns en teoretisk guldchans. Medelvärdet i år är 76,6.

JÖRGEN SIMONSSON

Jörgen är 3 slag från sitt rekord i dreamscoren och det gäller att orka alla 18. Just nu en femteplats där. Trots att läget i totalen inte är det allra bäst så är förutsättningarna relativt goda. Med en 13:e och en 11:e plats att byta ut vet vi att det finns stora möjligheter att hoppa uppåt i de olika tävlingarna. Jörgen tog också hem platen (Loser bracket) i årets stora cup “Double Elimination”. Vi tror att han är hungrig på mer.

Örnen har inte landat ännu

Med en meritbag lika stor som jultomtens säck kommer denne spelare till Bjäre med en klar målbild. Efter segern på Haverdal har det gått lite troll i maskineriet och det är bara två vinster som gäller och att övriga toppspelare inte gör alltför goda resultat. Med ett snittvärde på 75,2 under året och med en 5:e plats och en 8:e plats som måste räknas in, är det stordåd som krävs. Fast vi känner alla Magnus och när tjurigheten sätter in, då är det fullt fokus och det kommer att märkas under lördagens spel. Än har han inte gett upp hoppet.

MAGNUS BENGTSSON

I Dreamscoren är han 5 slag ifrån rekordet och 7 bogeys kvar att stänga. Med historiken i bagaget tolkar vi det som att han inte är riktigt nöjd och han kommer att vissa en stor portion av jävlar anamma på Bjäre. Även korthålen har kärvat lite där han ligger i mittenbältet i båda kategorierna. Om det är någon som har lite rävar bakom öronen så är det Magnus, ni kan räkna med att han har något på gång.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *