Nyhet – BP-listan

Nu finns det en ny sida på webbplatsen som handlar om spelarnas statistik eller spelarutveckling när det gäller hur många birdie och par man gör under ett år mätt i procent.

Birdie & Par-procent – Birdieboys 2022

Ni hittar den i menyn under “Lag & Tävling” och “Birdieboysspelare”.

Under 2021 så svarade Stefan för högst procent med 29,63% av alla hålen följd av Peter, Jocke och P-J. Det här blir en indikation av spelet under året. Lätt att se hur spelet utvecklat sig under de senaste åren.

Hoppjerkorna

De där spelarna som har svårt att bestämma sig, skall jag spela på topp eller går det åt helvete i allafall.

Vi vet var vi har dom

De där spelarna som går på som maskiner och levererar resultat av samma kaliber år efter år.

Positivisterna

De där spelarna som har bättre och bättre resultat år för år. Givetvist sett ur ett bruttoperspektiv.

Trendbrytarna

De där spelarna som har en kurva som pekat åt fel håll men som bestämt sig för att ändra på det.

Använd gärna kolumnerna till att sortera efter bästa/sämsta resultat. Ligavärdet säsongen 2021 låg på ett procentvärde på 13,88% av hålen. Det kan jämföras med 17,04% som var ett av de första värdena som ligan hade. Den här statistiken och mycket annat finns under Excelfilen och kolumnen Dreamscore. Den når ni genom att klicka på resultat i menyn på webbsidan. Excelfilen kommer att uppdateras efter första rundan.

Vad finner vi då där

Den där Excelfilen innehåller en hel del statistik. Vi har nu tittat lite på Birdie och par, men varje spelare har mängder med statistik.

T.ex vet vi att Görans favoritresultat är en dubbel då han hade 33,33% dubblar ifjol. Mickes favorit är en bogey då 45,06% är av denna valör. Även Börje håller sig till Bogeys då över hälften av hålen resulterar i en bogey. Även Lalle är numera en bogey-boy och Peter har nog aldrig haft så mycket tripplar som ifjol, hela 13,39%. kent i väldigt jämn i procentsiffrorna, men det visar på en ojämnhet på banan, dock blev det flest dubblar. Ja, det går att läsa ut massor av statistik, så nu satsar vi på att förbättra dessa kurvor. Varje utslag, varje slag, varje putt… glöm varje duff!

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *