Jämnt så det förslår i lagtävlingen

Lagtävlingen drog igång lite i skymundan. Där får varje lag ha lite koll så här i början av säsongen, brukar ju förenas i slutet med fina priser och äran att få arrangera kommande års avslutning. I år fick vi en oerhört jämn start och det ser ut att kunna bli det spektakulära dramatik som vi önskar. Lagtävlingen består av två nettomatcher och vinner man båda får man 3p, blir det oavgjort så slutar matchen med 1p var och ibland kan det hända att en match i matchen slutar med samma nettoscore. då kan resultatet bli 1,5-0,5.

Här följer en resumé av första omgångens matcher

The Red Falcons – The Yellow Owls

1 - 1
Full tid

PJ och Lalle tog sig an Claes och Källström. Lalle fortsatte lagspelet på samma exemplariska nivå som ifjol. Däremot hade P-J efter en lovande start det betydligt tyngre på banan. Det räckte inte till att nå vare sig Claes eller Källströms resultat.

The Black Eagles – The Purple Ospreys

1 - 1
Full tid

Peter och Kent tog sig an ett upphaussat lag med Micke och Strandahl. Dagens två bästa resultat fanns i bollen med 71 för Peter och 72 för Strandahl. Det blev då Peter som tog hem bästbollen medan Micke försvarade de röda falkarnas ära då han med dagens tredje bästa resultat på 76 tog hem den andra poängen.

The White Albatrows – The Brown Buzzards

1 - 1
Full tid

Även denna match slutade oavgjort. Göran och kompanjonen Niclas mötte Thomas och Jocke. Ovisst på förhand där Göran spelade bäst knappt följd av Thomas. Jocke som med en bekymrad min konstaterade att fjolårsformen var bortblåst fick se sig som vinnare i den andra bollen mot Niclas.

The Blue Vultures – The Green Hawkes

1,5 - 0,5
Full tid

I en på förhand stormatch mötes Stefan och Simonsson mot Börje och Magnus. Här blev det jämnt i matchen i matchen då både Börje och Stefan slutade på 76. De fick då 0,5p vardera till laget. Simonsson spelade sedan hem den andra poängen till The Blu Vultures.

6 lag på 1p efter första rundan

Med en sådan jämn start blev vi varse om att allt kan hända. Det går inte att säga någonting spekulativt på dessa resultat mer än att det kanske kan bli ännu jämnare i år. Här följer tabellen:

Birdieboys seriespel 2022

PosLagSS MatcherSS WSS DSS LSS NettoSS p
175115214,5
27412-611,5
373311210,5
47322010
57313-149,5
67133-116
77223127
87016-452

Det går givetvis att läsa mer om lagspelet.

Birdieboys seriespel 2022 – Birdieboys 2022

Det är ju det där lilla som gör det, alla slag och misstag, alla lyckanden och bemästranden som är så viktiga. 1 slag mellan Strandahl och Peter, likaså mellan Göran och Thomas och Börje och Stefan var tvärlika. Vi vet alla om just det där med Om:et. Hade inte Thomas möjligheten att sätta en putt? Hade inte Göran lite tur med det där trädet? Visste Peter om läget på 18:e? Vad händer om vi ger upp och sen kommer in och det bara skiljer ett slag?

Så vikten av varje slag, för sig själv och för lagkompisen tar vi med oss och ser snart fram mot nästa runda för alla lag.

Sharing is caring!

2 kommentarer

  1. Jag fattade nog fel jag trodde jag mötte Niclas i matchspel det var det som de talade om när jag kom på morgonen.
    Som det kan bli.

    1. Du är helt rätt på det Magnus. Sen är det ju en djungel av tävlingar, så man får inte vara yr i nattmössan. Du mötte Niclas i Cupen, därför gick ni i samma boll. Sen är det ju en lagtävling också, där du spelar i samma lag som Börje och där mötte ni mig och Simonsson. Lite referat om cupmatcherna kommer inom kort.

Gå med i konversationen

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *