Första omgången i cupen – Double elimination

Då var första rundan i Cupen avverkad. Därav de bollar som vi gick ut i på Haverdal. Vinnarna i de matcherna kommer att mötas framöver. I Double elimination går alla vidare i första rundan. de som vann matcherna gör sedan upp i Winner Bracket och de som förlorade går vidare och gör upp om titeln i Loser Bracket. Förra året vann Börje Cupen och Simonsson Loser Bracket.

FJOLÅRETS GUBBAR I KAMP MAN MOT MAN

Double Elimination – Round One

Upper North Bracket

I övre delen av spelkartan gör 4 herrar upp om en plats i kommande semifinal. Det är ett getingbo då vi hade Stefan, Micke, Simonsson och P-J i denna grupp.

Simonsson Vs P-J

78 - 89
Full tid

Trots att P-J började hyfsat och Simonsson hade det lite tuffare så var det Jörgen som drog längsta strået. Till slut blev det en ganska komfortabel vinst. Inte bara för att P-J havererade efter hål 4 utan för att Jörgen spelade förträffligt de sista nio. Jörgen Simonsson vidare till kvarten.

Stefan Vs Micke

76 - 76
Full tid

En giganternas kamp som blev lika spännande som en balansgång på lina mellan två skyskrapor. Spelarna följdes åt och när Micke satte en 36m birdiechip på tvåan kontrade Stefan med en birdie. Inför artonde hade Stefan ett litet försprång och när han gick i bunkern på andraslaget steg spänningen. Med minsta marginal fick Micke syna det där med att förlora p.g.a handicap. Ibland är livet surt sa Mickel räv.

Stefan och Simonsson kommer att gör upp i den första kvarten.

Lower North Bracket

De spelarna som gick i andrabollen på Haverdal kommer att göra upp om en plats i semifinalen och möta de från ovan. I denna boll gick Göran, Strandahl, Jocke och Claes. Med tanke på fjolårets resultat i ligan och kanske speciellt på Haverdal så kanske Göran och Jocke var favoriter i dessa matcher.

Göran Vs Strandahl

78 - 72
Full tid

En match som bjöd på bra spel från båda spelarna. Strandahl som blivit lite upphaussad inför säsongen slog till. Inte bara med en andraplats i omgången utan även med att vara 29 slag bättre än i fjol brutto och 28 slag bättre netto. Imponerande! Så trots att Göran genomförde en gedigen insats får vi se Jörgen i kommande kvartsfinal.

Claes Vs Jocke

84 - 88
Full tid

Trots att ingen av herrarna var riktigt nöjda med rundan eller spelade på topp så blev det ändå en jämn kamp. Claes som under fjolåret letade efter formen och hittade några gryende korn mot slutet lyckades bäst. Jocke som hade en enastående säsong under förra året kunde inte leva upp till favoritskapet utan det blev Claes som plockade kvartsfinalbiljetten där han nu kommer att ställas mot Jörgen Strandahl.

Upper South Bracket

På den nedre halvan har vi totalt 8 andra herrar och i den övre delen i det som kallas South Bracket har vi den tredje bollen på Haverdal. Där spelade Lalle, Kent, Niclas och Magnus. segraren ur denna kvartett kommer att kunna kvittera ut en guldbiljett till semin såsmåningom.

Lalle Vs Kent

93 - 76
Full tid

En intern familjeangelägenhet där Lalle inte visade någon pardon. Kvarten säkrad efter övertygande spel då han visar att spelet från i fjol är där och han hör hemma i toppen. Nettomässigt sved det lite med en sjätteplats då han hade samma resultat som trean. En liten repris från förra året på Haverdal.

Niclas Vs Magnus

84 - 95
Full tid

En match där spänningen försvann efter ett tag. Trots en trött Bengtsson, nyss hemkommen från Barcelona så blev processen kort och till slut en betryggande seger med 11 slag. Niclas som är åter efter en höst med ryggproblem kunde inte levla upp och väntar på att det skall lossna. Magnus vidare till kvarten.

Lower South Bracket

De sista gubbarna ut för dagen var Källström, Börje, Peter och Thomas. Två av storfavoriterna i samma Bracket och frågan var om fjolårsmästaren skulle palla för trycket och om Peters rygg skulle hålla. Sedan hade vi två spelare som var lite svårbedömda. Källström som väntar på det stora genombrottet och Thomas som levererade ett antal finfina resultat ifjol.

Peter Vs Källström

85 - 71
Full tid

Peter kom till banan relativt sent, checkade ut sin bil och drog sedan förbi hela startfältet utan pardon. Omgångsseger och med ett bländade spel som bl.a resulterade i två birdies. Det fanns inte mycket som Källström kunde sätta emot utan Peter knep biljetten till kvartsfinalen.

Börje Vs Thomas

76 - 79
Full tid

Frågan är om herrarna vet hur jämnt det var. Börje fick jobba sig ikapp och på 13:e hade han fortfarande 6 slag att ta ikapp. På 16:e hålet gick han ikapp och vid utslag på 18:e var det helt lika. Börje hade bra koll på nerverna och lyckades manövrera ut Thomas på sista hålet. Det är nästan så man kan känna darren, vindragen, spänningen ännu. Så Börje knep den sista kvartsfinalplatsen.

Double Elimination

På webbplatsen finner ni hela spelordningen samlad på ett ställe: Double Elimination 2022 – Birdieboys 2022. I nästa omgång väntar kvartsfinaler och vi har en riktig stormatch då Börje och Peter möts i en batalj.

Om det är någon match som inte går att genomföra skjuts den fram till kommande runda. Dock skall Cupen vara avslutad innan avslutningen.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *