Gamla goda tider

Det var bättre förr finns det många som säger. Inom golfen litade vi på ögat, slog på känsla och kikare, klockor, gps och annat tillhörde framtiden eller de mer initierade golfarna. Nu i var mans mun, finns ett helt batteri av hjälpmedel. Tänk er bara, byxor som alltid är av stretchmaterial och skor med inbyggd svikt. Blir vi bättre med nya förutsättningar eller träffar vi likt förbannat bunkern, trädet, blir långa eller sneda?

VÄLKOMMEN TILL FLÄDJE PÅ LÖRDAG

Inte nog med alla nymodigheter. Regler förändras för att snabba upp spelet och hcp-systemet görs om för att få en internationell prägel. Likt förbannat stressar vi på och utanför banan istället för att ta den tid vi behöver för att få till ett hyfsat spel. Vi vaknar på morgonen, surplar i oss en kopp kaffe. Letar efter bilnycklarna och undrar om vi packat bagen, har vi någon frukt med eller dosor med annat. Väl på banan är vi uppe i varv och undrar hur vi skall betala, vilken boll går jag i och har jag bollar med mig? Sen upp på första tee och kollar om driven är med, peggar upp och känner allas blickar i nacken och antagligen en stor fet kamera också. et har vi inte tid med och speedar upp baksvingen så snabbt att vi också halverar den och drar fram hockeyslaget och bollen studsar ut på banan, förhoppningsvis rakt. Nu är vi igång!

INGA TRÄD HÄR INTE

Sist det var Flädje var 2018 och det var fotboll som hägrade efter rundan. Det finns dom som längtar tillbaka till denna tid då allt satt där och vinstens segersötma vittjade läpparna. Claes dominerade på Flädje och knöt näven hårt, medan en öl fanns i andra handen och höjdes till skyarna. Det är lite med smolken i bägaren som han inser att årets revansch, årets återkomst glider honom sakta ur handen. Det var ju här det skulle ske, här där han känner buskarna, vet hur gräset lutar och har vänt sanden till förbannelse. Det blir ingen återupprepning utan tiden får utvisa när Claes står där igen.

ÅH VILKET MINNE

Det brukar vara ett antal som har problem på Flädje. Korthålen kan ses som relativt lätta men övriga hål kantas av högt gräs, buskar, träd, vatten, stenrösen och bunkrar. Kommer Peter att fortsätta sin autostrada eller kommer han ihåg hålen på Flädje. troligtvis inte, det lär bli en ny bana. Vi som var med sist vet vilka bekymmer han hamnade i och den här gången kommer han säkerligen swisha fram i en motor-bike och det lär ju inte bli lättare att komma ihåg då.

VAR DET VATTEN HÄR?

Så även om det inte är någon blå/gul stormatch på gång så lär det vara ett samlat gäng som med stor förhoppningar ger sig ut på banan. Frågan är om ljuset släcks snabbt eller om det håller hela vägen. Kan vi förvalta våra slag väl och se till att det blir fler birdies än öl. Den som är med på lördag får uppleva det.

NU KÖR VI

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *