Hur gick det i fjol på Tönnersjö?

Kan man titta bakåt i historieböckerna och få en kommande indikation. Knappast, men ifjol då vi åter tog upp Tönnersjö som bana dominerade Stefan stort och vann med 6 slag. Peter var god tvåa, ett slag före Magnus. De gamla hemmaspelarna visste hur bollen skulle falla och med sina rundor i bageget på banan talade erfarenheten sitt tydliga språk.

– FINNS VÄL INGA HINDER PÅ TÖNNERSJÖ! DET ÄR JU EN ÅKER!

Stefan var 8 slag före Peter brutto och Niclas & P-J ytterligare sex slag efter. Talar om stora differenser på banan och vad är då svårigheten med banan? Ligan har spelat här 7 ggr och haft ett bästa nettosnitt på 80 och ca: 103 brutto. Givetvis är en bra start viktigt på Tönnersjö. Öppningshålet får många att bli frustrerade redan där. Man vill inte gå out och man vill inte gå i bäcken, så ett långt rakt slag är bästa alternativet. Hål tre är också med i mardrömsöppningen på banan, då det är en bergsklättring av variant tyngre. Dessutom finns den stora dammen med i spel, för guds skull det finns stora ytor till vänster.

Många av de längre hålen tar ut sin rätt på banan då det trots inlandet inte bara finns skog, många tappar osedvanligt många slag i vattnet. Hela 6 spelare hade 112 slag eller mer brutto. Visst det regnade lite och var ganska tuffa förhållanden. Spännvidden var 24 slag netto för rundan och hela 42 slag brutto. Känslan är dock att det kommer att vara betydligt jämnare i år. Lalle och Jocke saknades i fjol, men lär vara open minded i år med inga farhågor om vatten, sluttningar och andra hinder.

Korthålsmässigt finns det ett par riktigt lätta par 3, såsom tvåan och åttan’. Däremot känns femman, tian och trettonde betydligt mer utmanande. Kanske lite att tänka på nu när vi i år har mer birdies än ölbollar. Faktum är att förra året gjordes bara en birdie medan vi samlade ihop hela 11 ölbollar på Tönnersjö.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *