Kärvar det lite för Stefan?

Han leder nettoligan 2PLP före Göran. Ändå är han inte nöjd och påstår att han måste spela på topp för att vara med i år. Ligger det något i detta eller är det bara gnäll? Med en seger och en fjärdeplats så vet han att det inte kommer att räcka, då övriga placeringar i år varit magra. Flera spelare har någon missad runda och de kommer med största säkerhet att komma ikapp redan på lördag.

Lite sämre resultat i år, men det är övriga som gör det bättre

Hur har spelet fungerat då? Skiljer det sig åt från föregående år eller är det så att flera andra vässat formen och spelet i år. Vi gör en liten jämförelse med det spel som han levererat.

Halvvägs in i säsongen kan vi se att spelet är ungefär som det brukar. Tittar vi på antal birdies mm så blir det lite ojämnt med bara 5 rundor. Men det ser ut som om det kommer att se ut på liknande sätt som under de tre föregående åren. En bättre vy blir att se det procentuellt.

Birdies ligger på samma procent medan paren minskat lite. Siffrorna är väldigt jämna, kanske lite mer tripplar och quattros. Analysen blir således att hans spel är ungefär som tidigare och kanske är det så att några andra har lyckats bra i år? Kanske har HCP satt sig ordentligt?

Vi tar en jämförelse med Börje, som går som tåget i år med två segrar och en bronspeng. Skiljer det sig åt något där?

Den stora skillnaden är att Börje minskat antal tripplar drastiskt, nästan med 10% i jämförelse med 2020. Dessutom nästan 10% mer par än 2020 och 5% mer par än 2021 och 2022. Lägg till att han i år börjat göra birdies så förstår vi att det är bl.a hans spel som är den stora skillnaden.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *