Nettoligan avgjordes i ledarbollen

ÅRETS NETTOSEGRARE

Några skulle säkert säga, det är som vanligt. Fast förutsättningarna var ganska spetsade inför dagen. Det var ingen i ledarbollen som visste att Göran och Micke spelade så bra som de gjorde för dagen. Dessutom spelade Lalle fantastisk golf under de nio första. Skulle de kunna påverka utgången?

I ledarbollen hade Niklas stora chanser att göra något riktigt stort, dock var det inte hans dag under lördagen. Slagen satt inte där och alla träd på banan har något slags märke eller minne av Niklas. Börje började stabilt och hade hela tiden chansen, det var först uppemot 14-15 hålen som han insåg att Stefan börjat spela bra. Börje behövde vinna. Peter var också länge med och låg jämnt med Börje och Stefan länge. Efter 17:e behövde Börje plocka 5 slag och då hade han tidigare varit 7 före. Ett omöjligt uppdrag.

Nu gick Stefan segrande ur bollen och Niclas kunde inte leverera för dagen, då var det klart och det var de andra placeringarna som blev viktiga. Hur hade det gått för de två jägarna som hade chans på medaljer? Ja vi vet ju att de spelade grymt och gjorde precis vad som behövdes då Göran vann och Micke blev tvåa.

Stefan tog hem nettoligan

SpelarePlaceringSlut-PLP
Stefan Thorvaldsson111
Niklas Ljung214
Göran Backe314
Börje Johansson415
Micke Åberg515
Peter Nilsson615
Thomas Larsson726
Kent Johansson828
P-J Glyssbo929
Jocke Söder1029
Jörgen Simonsson1129
Lalle Johansson1231
Stefan Källström1337
Jörgen Strandahl1437
Claes Svensson1560
Magnus Bengtsson1675

Utvecklingen bland de sex som slogs om medaljerna kan du följa här nedan. Vi ser att Göran ganska snabbt tog hand om taktpinnen för rundan. Börje och Peter tappade kontakten på 14:e och Micke gick förbi Stefan på sista och kunde därmed klättra förbi Peter i totalen. Göran gjorde sitt och hade dessutom Stefan och Micke emellan sig och Börje och därmed gled han upp till en välförtjänt bronsmedalj. Göran hamnade på samma PLP som Niklas, men Niklas hade en seger mer.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *