Stor dramatik på Tylösand

Det spekulerades, det diskuterades och det hölls koll. Trots en avslappnad försittning med macka och jäger kunde man nästan ta på spänningen i luften. En efter en slog de ut på sista rundan för året. Efter rundan samlades korten in och resultaten för dagen annonserades inte förrän på kvällen.

Det var inte bara dagens runda som hängde i luften utan säsongens totala sammanställning. Den kommer vi dock att hålla lite på utan nu fokuserar vi på lördagens runda på Halmstad Södra.

Det var fantastiska förutsättningar, ingen vind, skön temperatur och lite strålar från solen emellanåt. I sistabollen var det märkbart fokuserat från start, men där kunde vi ganska snart se att Niklas höll till vänster för dagen och fick det inte alls att stämma. Börje började sin vana trogen med “Börje mitt i banan” och fortsatte så ganska länge. Peter startade hyfsat, men kroknade lite på slutet. Stefan var inte nöjd i början, men storspelade på slutet. Skulle resultaten räcka.

I bollen innan gick bl.a. två lirare som kunde lägga sig i medaljstriden. Hur gick de för dagen. Micke avslutade alldeles lysande och till slut visade det sig att han blev tvåa för dagen. Dagens store spelare började magnifikt och hade 45 bruttoslag efter 9 första. Det var hemmaspelaren Göran Backe som för dagen krossade allt motstånd och slog till med årets bästa runda i ligan.

Dagens segrare: Göran Backe

Göran slog till med en runda på 66 och var hela 5 slag före Micke med sin 71:a. De gjorde vad som behövdes och skulle det räcka för året, det var den stora frågan sen. Grattis Göran till en formidabel avslutning på året.

Netto-rundan – Halmstad Södra

SpelareResultat
Göran Backe66
Micke Åberg71
Stefan Thorvaldsson72
Börje Johansson75
Lalle Johansson76
Peter Nilsson77

Brutto-rundan – Halmstad Södra

SpelareResultat
Stefan Thorvaldsson87
Börje Johansson93
Micke Åberg96
Göran Backe97
Peter Nilsson97
Stefan Källström101

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *