Same same but different

Vi spelar år in och år ut och inte tusan är det mycket som händer. Vi tar och tittar på lite ligastatistik och har med oss vetskapen att sedan 2009 har vi i ligan ett medelsnitt på 79,5 netto och 100,89 brutto.

Allra först kollar vi det här med birdies, par, bogeys o.s.v. Det är inte mycket som skiljer sig åt genom åren. Kanske har såväl shit som birdies minskat något. Även parens tendens går nedåt. Det som ökat mer eller mindre drastiskt under åren är alla tripplar.

Ni har sedan tidigare fått våra bästa resultat och banor, nu vänder vi vinden och kollar lite på de sämsta bästa-resultaten. Alltså våra bästa scorer på de banor som varit svårast.

Ligan har hittills haft 745 ölbollar och 393 birdies. Vi väntar fortfarande på säsongen då det blir fler av den ädlare valören. Ligan snittade i år 81,47 i Dreamscoren. Tar man spelarnas gemensamma bästaresultat blir snittet 74,62.

Tittar vi på vilka banor vi spelar mest är det naturligtvis de i närområdet. Än så länge så hankar sig Bäckavattnet med på denna lista.

I år har ligan genomfört hela 1881 hål tillsammans. Birdies är en raritet då det bara blev 16 st men det blev desto fler bogeys.

Sharing is caring!

Starta en konversation

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *